Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Starnúci Al Pacino: Zapredal sa reklame na kávu!

Al Pacino Zobraziť galériu (4)
Al Pacino

NEW YORK – Ide to s ním z kopca? Americký herec Al Pacino (70) sa už dlhší čas neobjavil v dobrom filmovom trháku. Nevedno, či už nemal do čoho pichnúť, ale svoj veľký talent zapredal reklame na kávu austrálskej spoločnosti Vittoria. Al, skutočne sa ti to vyplatilo?

Reklamný spot nakrútil v New Yorku významný americký režisér Barry Levinson. Starnúci oskarový herec v ňom popíja kávu a štylizuje sa do polohy človeka, ktorý sa ráno bez tohto nápoja nezaobíde. Logo spoločnosti svieti na šálke espressa a všetko je tak, ako má byť. Nie je kam sa ponáhľať, je čas si vychutnať kávu a danú chvíľu. Herec však pôsobí unavene, akoby sa do tejto úlohy nútil. Spoločnosť ho musela údajne polroka lámať, aby na to pristúpil. Prehovorili ho nielen zaujímavé finančné podmienky, ale aj pozadie spoločnosti, za ktorou stoja talianski prisťahovalci v Austrálii. Al má tiež talianske korene, a tak slovo dalo slovo.

Hercovi už nejaký čas nejde karta. Pomaly sa zmieruje s tým, že je za zenitom a zaujímavá filmová úloha ho už pridlho obchádza. Aj v jeho prípade zapracoval istý stereotyp divákov. Tí si ho spájajú najmú s postavami tvrdých chlapíkov. „Vidím sa skôr ako divadelný herec, fanúšik Shakespeara a komédií,“ vyhlásil o sebe Al Pacino.

Držiteľ prestížnych hereckých ocenení mal úspešné dve dekády. Zažiaril v 70-tych rokov vo filmoch Krstný otec, Strašiak či Serpico. V osemdesiatych rokoch bol trochu prepracovaný z natáčania a viac sa venoval fľaške alkoholu a divadelným doskám. Odmietal mnohé ponuky a radšej holdoval Martini. „Najlepší pocit prichádza medzi druhým a tretím pohárom. Tešilo ma, čo sa zo mňa stávalo, keď som pil,“ komentoval s odstupom toto obdobie. Opäť potom zažiaril v 90-tych rokoch. Zavŕšil mafiánsku trilógiu filmom Krstný otec III. A objavil sa v úspešných tituloch ako Vôňa ženy, Carlitova cesta či Krycie meno Donnie Brasco.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu