Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Colemanovo spopolnenie odložili, aby ho mohla vidieť priateľka

Gary Coleman
Gary Coleman (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Sudca nariadil, že telo zosnulého herca Garyho Colemana nebude spopolnené skôr ako v stredu. Kamarátka bývalej detskej hviezdy Anna Gray, ktorá má podľa nedávno nájdeného testamentu z roku 2005 právo spravovať jeho majetok, teda stihne pricestovať z Oregonu do Utahu, aby videla jeho telo.

"Boli si blízki. Starala sa o neho, len ho chce znovu vidieť," uviedol v žiadosti jej advokát Randy Kester. Dvojica sa poznala osem rokov, istý čas dokonca spolu žili ako priatelia v jeho dome v Utahu. Neskôr sa však Coleman zoznámil so svojou bývalou manželkou Shannon Price, ktorá sa k nim následne nasťahovala a neskôr nástojila na tom, aby Gray odišla.

Sudca James Taylor poveril nezávislého advokáta, aby dozeral na Colemanov majetok a kremáciu jeho pozostatkov, až kým sa nevyrieši spor medzi hercovou exmanželkou a kamarátkou. Právnik z mesta Provo v Utahu Robert Jeffs nebol o tomto rozhodnutí informovaný vopred. Hoci Coleman zomrel 28. mája, kremáciu stále odkladajú pre hádky týkajúce sa jeho majetku, ktorý zahŕňa dom v Utahu či zbierku detských vláčikov. Price aj Gray tvrdia, že sú právoplatnými správkyňami jeho majetku. Colemanova exmanželka je spomenutá v rukou napísaných poznámkach z roku 2007, podľa ktorých herec ruší všetky predchádzajúce závete a za jedinú dedičku označil ju.

Ďalším bojujúcim o Colemanov majetok bol jeho priateľ a bývalý manažér Dion Mial, ktorý však svoju žiadosť o pridelenie správcovstva stiahol. Argumenty Price nepovažuje za opodstatnené, uznal však, že závet z roku 2005, v ktorom sa spomína Gray, je aktuálnejší než ten, kde za správcu majetku Coleman označil jeho, z roku 1999. Jediné, čo je zatiaľ isté, je, že herec bude spopolnený, keďže to uviedol vo všetkých závetoch. Tiež si neželal, aby sa na jeho pohrebe podieľali jeho nevlastní rodičia, ktorí si ho adoptovali. "Chcú len, aby už Gary odpočíval v pokoji," uviedol ich právnik Frederick Jackman.

Podľa dokumentu určeného pre súd v Utahu bola Price napriek rozvodu v roku 2008 naďalej jeho ženou podľa obyčajového práva. Utah je jeden z desiatich štátov USA, ktorý má obyčajové právo zakotvené v legislatíve. Ide o pravidlá správania sa, ktoré sa opakovaným používaním za dlhšie časové obdobie stalo všeobecne akceptované spoločnosťou aj štátom. Aby sa obyčaj stala právne záväznou, musí spĺňať isté náležitosti ako časový faktor či presnú definíciu. Price teda musí presvedčiť súd, že žila dlhodobo s Colemanom vo zväzku podobnom manželstvu.

Gary Coleman, známy predovšetkým ako Arnold Jackson zo sitcomu Diff'rent Strokes (1978 - 1986), zomrel 28. mája na následky krvácania do mozgu. Bývalá detská hviezda skonala vo veku 42 rokov v štáte Utah. Coleman ležal v kritickom stave v nemocnici od 26. mája. Podľa vyjadrení hercovho švagra si Coleman zranil hlavu pri páde vo svojom dome v Santaquine. Tento rok ho pritom hospitalizovali niekoľkokrát, napríklad koncom februára po tom, ako v štúdiu televíznej šou The Insider dostal záchvat. Rodák zo štátu Illinois trpel vrodenou poruchou obličiek, pre ktorú meral iba 142 centimetrov. Vzrastom malý herec preto musel podstúpiť v mladom veku dve transplantácie. Osudným sa mu ale napokon stal nešťastný pád.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu