Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Trest pre Charlieho Sheena: Hranie kariet s bacharmi!

Charlie Sheen Zobraziť galériu (6)
Charlie Sheen

LOS ANGELES - Americký herec Charlie Sheen, hviezda televízneho seriálu Dva a pol chlapa, pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou za fyzický útok na manželku na mesiac do väzenia. Zariadenie je ale natoľko fešácké, že sa naskytá otázka, či ide naozaj o trest alebo skôr o kúpeľný pobyt, i keď pod dohľadom.

Odpykávať si očakávaný rozsudok po dohode so súdom by mal vo väzení v Coloradskom Aspene, známom lyžiarskom stredisku. Miesto holých chodieb sú vo väzení huňaté koberce a cely vyzerajú ako izby luxusných študentských internátov.

Väzni trávia väčšinu svojho času v spoločenských miestnostiach pohromade s ostatnými trestancami aj dozorcovia, s ktorými môžu družne sedieť pri jednom stole, spoločne jesť, ale tiež hrať karty. Samozrejmosťou je možnosť sledovať televíziu alebo si čítať.

Atmosféru rodinného penziónu oživuje fakt, že sa tam nemôže zísť viac ako 24 odsúdencov alebo čakateľov na súd či rozsudok v rámci väzby, pričom v priemere ich býva okolo 15. Ďalších 12 ľudí tvorí personál. Idylku môže trochu kaliť dvor starostlivo ohradený vysokým múrom, ak si nedobrovoľní nájomníci chcú vyjsť na vzduch.

Väzni nie sú ochudobnení o teplé jedlá, ktorá dodáva miestnej nemocnice, ktorej kuchyňa má s podobnými z našich zdravotníckych zariadení pramálo spoločného. Zloženie stravy sa však odvíja od toho, čo konzumujú pacienti nemocnice Aspen Valley, takže isté diétne obmedzenia tu sú. Na raňajky si väzni môžu zohriať cereálie alebo ovsené vločky v mikrovlnnej rúre.

Podľa miestneho šerifa Boba Braudise spočíva trest pre väzňov v tom, že predsa len prichádzajú dočasne o slobodu a v tom, že čím dlhšie to trvá, tým viac to môže dopadať na psychiku. "Prajeme si však väzňa prepúšťať v lepšom stave, než v akom prichádza," podotkol.

Mierny trest by si Sheen mal vyslúžiť tým, že v pondelok pred súdom prizná svoju vinu za napadnutie svojej manželky vlani v decembri. Za útok mu inak hrozili až tri roky väzenia. Americké právo ale umožňuje dohodu so súdom a k nej výmenou za tridsaťdňový "žalár" herec taktiež dospel.

Štyridsaťštyriročný Sheen, ktorý patrí medzi najlepšie platené televíznych hercov, by vraj dokonca mohol vyviaznuť so zníženým trestom 17 dní väzenia za dobré správanie.

Sheen bol zatknutý vlani 25. decembra za napadnutie svojej ženy Brooke Muellerovej. Tá povedala polícii, že na ňu Sheen vytiahol nôž, keď mu hrozila rozvodom. Obaja manželia v tej dobe zápasili s problémami s pitím, po udalosti obaja absolvovali protialkoholické liečenie. Vo februári bol Sheen obžalovaný z ťažkého zločinu a napadnutia, ale svoju vinu dlho popieral.

Sheen sa preslávil ako hrdina filmových paródií Horúce výstrely či Zajtra sa žením. Zažiaril aj vo vážnych roliach, a to napríklad vo vojnovom filme Čata či v dráme Wall Street. Slovenskí televízni diváci Sheena poznajú aj zo seriálu Dva a pol chlapa. Stránky novín často plnia príbehy z jeho neusporiadaného súkromného života a informácie o jeho problémoch s alkoholom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu