Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Režisér Cameron prekvapuje: Ďalšie dva diely Avatara!

Snímka z filmu Avatar Zobraziť galériu (4)
Snímka z filmu Avatar (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - V pokračovaní kasového trháku Avatar (2009) sa režisér James Cameron zameria na vytvorenie nového prostredia na Pandore. Plánuje hneď nielen jedno, ale dokonca dve pokračovania. Ide mu o divákov alebo tržby?!

"Budem sa sústrediť na oceán na Pandore, ktorý bude rovnako bohatý a rozmanitý a bláznivý a nápaditý, ale nebude to dažďový prales. Nehovorím, že neuvidíme, čo sme už videli," povedal pre Los Angeles Times. Film sa podľa jeho slov nebude odohrávať len na Pandore, ale v celom systéme Alfa Centauri AB. Ako ďalej naznačil, je možné, že vznikne nielen Avatar 2, ale aj tretí film. Žeby chcel z vreciek divákov vytiahnuť ešte viac peňazí? Veď len prvý diel doteraz zarobil viac ako dve milardy dolárov!

Sci-fi film Avatar so Samom Worthingtonom, Sigourney Weaver a Michelle Rodriguez v hlavných úlohách sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti. Ochrnutého vojnového veterána Jakea Sullyho vyšlú na planétu Pandora, ktorú obýva ľuďom podobný národ Na'vi s vlastným jazykom a kultúrou. Jake Sully je členom expedície, ktorej cieľom je ťažba drahého minerálu. Po smrti brata - dvojčaťa sa dostáva do vedeckého tímu. Ten používa Avatarov, ktorí môžu byť ovládaní psychikou oddelene od ľudského tela a fyzicky zodpovedajú pôvodnému obyvateľstvu Pandory.

Počas expedície Jake Sully stretáva krásnu Neytiri z národa Na'vi a zbližuje sa s pôvodným obyvateľstvom. Stojí tak pred rozhodnutím, na koho stranu sa má postaviť v záverečnom boji o planétu. V snímke vynikajú špeciálne efekty. Film takmer celý pozostáva z počítačovej animácie s použitím najnovších technológií "zachytenia pohybu" a 3D snímania, a preto sa v kinách premieta aj v 3D verzii. V lete by sa do kín mala dostať predĺžená verzia snímky.

Informáciu zverejnila webová stránka www.totalfilm.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu