Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Scenár posledného dielu Harryho Pottera našli v krčme

Predstaviteľ Harryho Pottera Daniel Radcliffe Zobraziť galériu (10)
Predstaviteľ Harryho Pottera Daniel Radcliffe (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Nakrúcanie záverečného dielu filmového stvárnenia knižnej série o čarodejníckom učňovi Harry Potterovi nestráca na dramatickosti: minulý mesiac časť kulís ľahla popolom a teraz bola ohlásená strata prísne utajovaného scenára.

Dostal sa do rúk britského denníka The Sun, ktorý o tomto víkende informoval, že 118 stránkový scenár už poslali štúdiu Warner Bros. Filmári vraj za vrátenie poďakovali a ihneď začali interné vyšetrovanie, ktoré má zistiť, ako sa kniha opatrená nápismi "Súkromné" a "Dôverné" mohla vôbec dostať na verejnosť.

Podľa The Sun scenár objavil pod stolom návštevník jednej z krčiem v Kings Langley v grófstve Hertfordshire neďaleko štúdia Leavesden, kde sa film natáča. Predtým tam vraj veľká časť filmového štábu celú noc bujaro oslavovala, že sa darí doháňať oneskorenie.

V marci požiar vo Watford v grófstve Hertfordshire zničil časť kulís Školy čarov a kúziel, kde sa podstatná časť príbehov o Harry Potterovi odohráva. The Sun pripustil, že si scenár preštudoval. K úľave filmového štábu však noviny zatiaľ neprezradili nič konkrétneho - iba to, že oproti literárnej predlohe možno na striebornom plátne očakávať "niekoľko radikálnych zmien".

Záverečná časť knižnej série spisovateľky Joanne K. Rowlingovej - Harry Potter a Relikvia smrti - je najobsiahlejší a filmári ju rozdelili do dvoch častí. Premiéra prvej je ohlásená na tohtoročný november, natáčanie druhej sa začalo vo februári. Film má rozpočet okolo 370 miliónov dolárov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu