Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zúfalé obete Mojsejovcov: Obrali nás o desaťtisíce!

Mojsejovci
Mojsejovci

BRATISLAVA - Diváci televízie Markíza sú zhrození! Po tom, ako sa telefonicky zapojili do relácií Quiz show a Hot line Mojsejovcov, dostali šialene mastné telefónne účty.

Väčšina z nich sa pritom do relácie ani raz nedovolala! Desiatky sťažností s týmto problémom už prešetruje aj Slovenská obchodná inšpekcia. Sklamaní diváci zatiaľ tvrdia: Mojsejovci nás chcú okradnúť, ale my sa budeme brániť!

Róbert Kováč

BRATISLAVA - Chcel vyhrať televízor alebo zájazd do Egypta. Miesto toho dostal telefónny účet na 39-tisíc Sk. "Podľa výpisu mám za volania na audiotextové čísla zaplatiť 23-tisíc Sk. Mám spáchať samovraždu?" pýta sa Róbert (37). Dušuje sa, že okrem Mojsejovcov na žiadne erotické audiotextové linky nevolal.

"Nabalili sa na nás. Veľakrát som telefonoval na čísla zverejnené v relácii Mojsejovci. Nedovolal som sa ani raz. Stále tam bol iba odkazovač. Netušil som, že mi hovory účtujú! Niekto na tom poriadne zarobil," dodáva.

Petrovičovci

JASENOV - Miroslava Petrovičová (35) pracuje ako doručovateľka na pošte. " Keď som na účte videla sumu 10-tisíc, tak som skoro omdlela. Som zúfalá. Nechápem, keď sa nedovolám, nemôžem zaplatiť takýto účet. Mne sa páčilo, že manželia Mojsejovci si zarobili peniaze vlastnými rukami a teraz chcú darovať jednému dva milióny. Teraz som sa však presvedčila, že len okrádajú chudobných. Sme naozaj sprostý národ, že takto naletíme všetkému a Markíza nás riadne oklamala," vraví pani Mirka. Jej rodina počíta každú korunu, a toto im na ra-dosti nepridalo. Podobný účet očakávajú aj tento mesiac, keďže tých pár dní, kým dostali tento účet, ešte do relácie volali.

"Cítim sa oklamaná a chcem vedieť, komu tie peniaze idú. Myslela som si, že keď sa nedovolám, tak nemôžem zaplatiť nič," povedala pani Miro-slava.

Ladislav Škola

OŠČADNICA - Tak toto už je naozaj záhada. Invalidný dôchodca Ladislav Škola (53) tvrdí, že aj keď do kvízu volal len 5- či 6-krát, na účte mu audiotextové číslo nabehlo až 24-krát. "A aj keď som sa nedovolal, mám zaplatiť 1 700 Sk," vraví nahnevane. Preto žiada Markízu, aby vysvetlila, kde a komu idú všetky peniaze divákov. "Poškodení by sa mali dať dokopy a podať trestné oznámenie na firmu, ktorá toto audiotextové číslo prevádzkuje. Je to neúnosné," vyzýva .

Krišandovci

POPRAD - Celkove 17-krát sa k Mojsejovcom pokúšali dovolať Krišandovci. Hoci sa do živého vysielania ani raz nedovolali, vyšlo ich to na 1 500 Sk!

"Niekoľkokrát sa ozval obsadzovací tón, inokedy vôbec nič. Vedeli sme, že cena hovoru je 89 korún, ale netušili sme, že budeme musieť platiť za službu, ktorú sme nedostali! Bola to krádež!" rozhorčene konštatuje Marianna Krišandová (26). Popradčanka údajne zistila, že operátor si sumu 89 Sk účtoval dokonca za jedinú sekundu hovoru s obsadzovacím tónom! "Účet sme síce reklamovali, ale musíme ho zaplatiť. Kto nám vráti peniaze? Mojsejovcov už sledovať nebudeme. Sklamala nás aj TV Markíza, považovali sme ju za serióznu," dodáva Popradčanka.

"Po uverejnení článku v Novom Čase na túto tému sa k nám podnety začali doslova hrnúť. Ľudia sa sťažujú na ústrednom i na krajských inšpektorátoch, telefóny nám neprestávajú zvoniť," uviedla ústredná riaditeľka Slovenskej obchodnej inšpekcie Nadežda Machútová. Prípad sa podľa jej slov už prešetruje a prvé výsledky budú možno známe už koncom tohto týždňa. "Nerada hovorím o neoverených a nadnesených číslach, ale v tomto prípade to sú skutočne desiatky spotrebiteľov. A zdá sa, že ich sťažnosti sú oprávnené. Informácia, ktorá im bola podaná, nie je podľa môjho názoru dopovedaná a úplná. Definitívne to však potvrdia až výsledky šetrenia," dodala Machútová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu