Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Rapera T.I. predčasne prepustia na slobodu!

Raper T.I.
Raper T.I. (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Amerického rapera T.I. v piatok 26. marca definitívne prepustia na slobodu z väzenia, kde si mal pôvodne odpykať trest odňatia slobody na 366 dní za nelegálny nákup a držanie zbraní. Prostredníctvom e-mailu to potvrdil jeho právnik Steve Sadow.

T.I si pobyt vo väzení oproti plánovanej dĺžke trestu skráti o dva mesiace z pôvodných 12 na 10 mesiacov. Po prepustení plánuje hudobník vydať siedmy štúdiový album, ktorý dosiaľ nemá stanovený názov. Prvým singlom z neho by mala byť pieseň s príznačným názvom I’m Back (v preklade Som späť).

Dvadsaťdeväťročný T.I., vlastným menom Clifford Joseph Harris Jr., si avizovaný ročný trest odňatia slobody odpykával od 26. mája 2009 v nápravnovýchovnom zariadení Forrest City v Arkansase. Hip-hoperovi pôvodne hrozilo, že vo väzbe strávi až desať rokov.

Napokon mu trest zmiernili po absolvovaní tisíca hodín verejnoprospešných prác a niekoľkých stretnutiach s mladými delikventami, ktorých poúčal o nebezpečenstve násilia, zbraní, gangov a drog. Trojnásobného držiteľa Grammy zatkla polícia v októbri 2007 na parkovisku nákupného centra, kde si chcel vyzdvihnúť zbrane a tlmiče.

V nápravnovýchovnom zariadení mal teda zostať až do 26. mája 2010, no 22. decembra 2009 ho predčasne prepustili a na ďalšie tri mesiace umiestnili do takzvaného halfway house v Atlante - zariadenia s nižším stupňom stráženia, ktoré môže počas dňa za určitých okolností aj opustiť, napríklad z dôvodu vyhľadania lekárskej starostlivosti. Taktiež sa tam môže slobodnejšie stretávať s členmi svojej rodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu