Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ďalšie svedectvo: Sinatra robil mafii kuriéra

Frank Sinatra
Frank Sinatra

LOS ANGELES - Frank Sinatra slúžil istý čas ako mafiánsky poslík. Raz dokonca nechýbalo veľa, aby mu colníci v aktovke našli 3,5 milióna dolárov. Autorom novej knižky o populárnom spevákovi to prezradil komik Jerry Lewis.

"Raz ho v New Yorku takmer chytili," povedal Lewis autorom životopisu. Sinatra vraj prechádzal colnicou s kufríkom, v ktorom mal 3,5 milióna dolárov. Colníci kufrík otvorili, keďže sa však okolo speváka zhlukli fanúšikovia, od prehliadky upustili. Dav tak speváka zachránil pred istým väzením a koncom kariéry.

 Príhoda, ktorú Lewis opisuje v biografii Sinatra: Život, je len jedným z niekoľkých náznakov o mafiánskej minulosti Franka Sinatru. Spevák vždy odmietal akékoľvek vzťahy s mafiou, hoci ho FBI v decembri 1998, sedem mesiacov po jeho smrti, označila za blízkeho priateľa chicagského mafiánskeho bossa Sama Giancanu.

Dokumenty FBI svedčia aj o tom, že Sinatra mal počas svojej návštevy Kuby v roku 1947 kontakty s mafiánom Luckym Lucianom. Podľa údajov Federálneho úradu pre vyšetrovanie začiatok Sinatrovej kariéry sponzoroval mafiánsky vydierač Willie Moretti.

Sinatra je napriek pošramotenej povesti populárnejší ako v 60. a 70. rokoch. Jeho dcéra uvádza, že týždenne sa predá asi desaťtisíc nosičov s otcovými piesňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu