Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Desivá AUDIO spoveď Beňa: Bodal ju do pľúc a brucha! Lucia ležala v krvi! A on? Zapálil si!

Robo Beňo a jeho dcéra Lucia Zobraziť galériu (3)
Robo Beňo a jeho dcéra Lucia

PRAHA – Takmer mu zavraždil dcéru! Exmoderátor Robo Beňo (46) prežíval neskutočnú drámu a chvíle strachu od momentu, keď sa dozvedel, že jeho Luciu (28) dobodal minulú stredu šialenec 45-timi ranami nožom. Pre topky.sk prezradil politik desivé podrobnosti incidentu.

Článok, v ktorom sme priniesli prvú informáciu o dobodanej dcére Roba Beňa, nájdete TU!

Podľa vašich tvrdení je útočníkom Luciin expriateľ. Čo viete o ich vzťahu?

Boli spolu asi dva roky. Fakt je, že som jej pred časom hovoril, aby ten vzťah ukončila, pretože sa mi nepáčil. Neustále vystupoval proti jej matke. Zdal sa mi príliš agresívny v komunikácii s ňou. Nemám však na mysli agresívny fyzicky, ale v prejave. Skrátka, ten vzťah sa mi nepáčil. Veď ho aj nakoniec pred zhruba trištvrte rokom ukončili.

Prečo sa teda stretli u neho doma?

Ona prišla za ním, pretože ju zavolal. Chceli doriešiť nejaké písomnosti. A došlo k tomu, k čomu došlo.

Viete, čo tomu incidentu predchádzalo?

Neviem, či išlo zo strany jej bývalého priateľa o výbuch žiarlivosti alebo nenávisti o sebe samej.

Stalo sa, že by ju aj v minulosti fyzicky napadol?

Áno. Ale v tej dobe už myslím neboli spolu. No Lucia sa nikdy nesťažovala, takže som nemal všetky veci úplne pod kontrolou. Veď žije 14 rokov v Čechách. Keď sa toto stalo, tak mi jej matka povedala nejaké veci, ktoré ma dosť prekvapili. Nevedel som o nich.

Povedali by ste niekedy, že by sa niečo také mohlo stať?

Určite nie. Ten človek sa vám môže nepáčiť, ale v nadväznosti na tento prípad nemá zmysel niečo analyzovať. Nie som psychiater. Nepáčil sa mi, ale to ešte nie je dôvod, aby som ho podozrieval, že ju chce zabiť.

Chcel podľa vás Luciu zabiť?

Som presvedčený o tom, že to bol jednoznačne pokus o vraždu. Zavolal si ju s tým, že ju chce zabiť.

Čo sa vlastne v ten večer stalo?

Napadol ju u neho doma v kúpeľni. Bodol ju nožom do chrbta. Potom nasledovalo niekoľko ďalších rán. Bola v šoku. Hovorila mi, že pri prvej rane si vôbec neuvedomila, že ju pichol. Došlo jej to až vtedy, keď uvidela krv. Od tej chvíle sa snažila kontrolovať. Vedela, že bude mať problém sa z tejto situácie dostať. Zisťovala, či nemá poranené tepny. Mobilizovala hlavu na možný únik. On s tým útokom na chvíľu prestal. Išiel si zapáliť cigaretu a s niekým telefonoval. Ona zatiaľ ležala na dlážke v kúpeľni a snažila sa zistiť, aké má zranenia. Pripravila si útek spôsobom, že z kúpeľňového okienka odstránila šampóny a podobné veci. Lucii sa ho podarilo nejako presvedčiť, že nechce zomrieť takáto zakrvavená. Chcela sa preto osprchovať. To jej dovolil. Počas umývania zistila, že nemá poranené tepny. Mala teda dostatok síl na to, aby sa pretiahla kúpeľňovým okienkom. Vtedy už mala 45 bodných rán. V tom čase pri nej nebol. Zrejme si išiel zapáliť. Preto sa jej podarilo utiecť. On ju však zbadal a vybehol za ňou. Lucia bola na ulici a spadla do záveja. Ťahal ju naspäť, že jej zavolá záchranku. Ona mu totiž tvrdila, že polícii povie, že si nič nepamätá. Doplazila sa k záveju, kde ju našla žena, ktorá zavolala záchranku. Po pätnástich minútach prišla sanitka a odviezla ju do vojenskej nemocnice.

Do ktorých častí tela ju bodol?

Prepichol jej pľúca zboku a zozadu. Mala v nich diery, preto nevedela volať o pomoc. Unikal jej z nich vzduch. Celý čas bola pri plnom vedomí. Pán Boh bol pri nej.

Predchádzala tomu činu nejaká hádka?

Neviem o tom. On mal naplánovanú cestu do Afriky. Mal tam nejakú prácu. Neviem, čo sa stalo. Možno nejaký nápor žiarlivosti. Sú ľudia, ktorí potrebujú iných ľudí vlastniť. A keď im to uniká... Toto je skôr otázka na psychiatra.

Ako ste sa o tom dozvedeli?

Ráno mi volali z vojenskej nemocnice v Prahe. Sadol som do auta a išiel tam. Ona bola v šoku a triasla sa. Vyrozprávala sa. To už bola v stabilizovanom stave. Stalo sa to minulú stredu o piatej popoludní.

Polícia ho zatkla?

Jeho zadržali hneď. On sa vrátil domov a tváril sa prekvapene. Myslím si, že sa bol s niekým poradiť. Zrejme to chce hrať na nepríčetnosť.

Aký bude ďalší postup?

Dcéra je v stabilizovanom stave. Ak ju prepustia, tak si ju zrejme vezmem domov. Lucia sa bude snažiť normálne žiť. Podľa odporúčaní psychológov a psychiatrov. Ja ju budem chrániť a snažiť sa jej pomôcť.

Čo sa týka rekonvalescencie, aké sú odhady?

Lekári sú sami prekvapení, ako to zvládla. Odborníci nás upokojili, že po fyzickej stránke to bude v poriadku. Po tej psychickej to už bude ťažšie.

Plánujete jej zabezpečiť nejakú liečbu na súkromnej klinike?

Neviem... Lucia má dosť silnú hlavu, aby to zvládla. Nechám si však poradiť od odborníkov.

Aký máte vlastne s dcérou vzťah? Predsa len žije dlhodobo v Čechách...

Áno, je tam štrnásť rokov. No sme v kontakte. Ja chodím do Prahy, ona zasa sem. Stretávame sa stále. Máme fajn vzťah.

 

AUDIO spoveď: Robo Beňo pre topky.sk o krvavom incidente.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu