Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Jacksonov lekár: Na slobode za 75 tisíc dolárov!

Conrad Murray Zobraziť galériu (4)
Conrad Murray (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Conrada Murraya, lekára slávneho speváka Michaela Jacksona, ktorého predvčerom štátny žalobca obvinil z neúmyselného zabitia jeho klienta, prepustili na kauciu. Tú stanovili na 75 tisíc dolárov.

Murray sa musí vrátiť pred súd na ďalšie pojednávanie, ktoré bude v apríli. Hrozia mu až štyri roky väzenia, oznámila to agentúra AP. Jackson zomrel vlani v júni. Do hrobu ho poslalo podľa vyšetrovania smrteľné množstvo lieku propofol, ktorý mu Murray podal. Prípravok naordinoval spevákovi spolu s ďalšími dvomi sedatívami, aby mu pomohol prekonať nespavosť. Dávka ale bola príliš silná a spevákovo srdce sa zastavilo. Murray svoju vinu poprel.

Jeho obhajca Ed Chernoff sľúbil, že sa budú „biť ako levy“. Sudca Keith Schwartz nariadil Murrayovi, aby odovzdal svoj pas. Povedal mu, že môže cestovať po území Spojených štátov, ale nie do zahraničia. Žaloba naznačila, že by sa Murray mohol pokúsiť utiecť do rodnej Granady alebo na Trinidad, kde žil v detstve. Aprílové pojednávanie má odkryť dôkazy žaloby, ktorá chce dokázať, že sa Murray dopustil „hrubej nedbanlivosti“.

Podľa obžaloby Murray konal „bez náležitej obozretnosti, protizákonne, ale bez zločinného úmyslu“. Krátko po oznámení štátneho žalobcu o obvinení Murraya dorazili k súdnej budove členovia Jacksonovej rodiny - jeho súrodenci LaToya, Jermaine, Tito, Jackie a Randy, otec Joe a matka Katherine.

LaToya vzápätí zverejnila vyhlásenie, v ktorom uviedla, že verí, že jej brata zavraždili a do jeho smrti okrem Murraya sa zaplietli ešte ďalší ľudia. Rovnaký názor vyslovil aj jej otec Joe Jackson v nočnej talkshow Larryho Kinga. Dodal, že jeho syn veril tomu, že bude zavraždený. Nijako toto tvrdenie ale nerozviedol. V pitevnej správe koronera z Los Angeles, ktorú zverejnili včera v Los Angeles, sa uvádza, že Jackson zomrel na „akútnu otravu propofolom“.

Mal v sebe dávku aká sa používa na anestéziu pri veľkých operáciách. Spevák mal na tele, hlavne na hrudi, bruchu, tvári a pažiach, svetlé škvrny, ktoré svedčili o kožnej chorobe zvanej vitiligo. Jacksonovo telo bolo posiate malými škrabanci na nose, kolenách, ramenách, krku, zápästiach a za oboma ušami.

Mal tmavé tetovanie blízko obočia a malé ružové tetovanie pri perách. Vážil 61,5 kilogramu a meral 175 centimetrov. V Jacksonovej izbe nenašli žiaden z doporučených monitorovacích alebo resuscitačných prístrojov. Na kresle bola uzatvorená fľaša s močom, vedľa ležala škatuľa s jedno rázovými injekčnými ihlami, prázdne plechovky od džúsu a kyslíková bomba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu