Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Mama Koščová: Na nalíčenú Katku som si ešte nezvykla!

Katka Koščová Zobraziť galériu (15)
Katka Koščová

BRATISLAVA - Stáli pri nej v dobrom i v zlom. Rodina novej slovenskej superstar Katky Koščovej (23) počas piatkového finále najväčšej hudobnej šou na Slovensku držala svojmu milovanému Slniečku palce a ich túžby sa naplnili.

Výskali a nakoniec plakali od radosti. Aj v ten večer stála pri Katke jej mamina Mária Koščová (45), ktorá môže byť na svoju dcéru právom hrdá. A tá podoba! Obe sú usmievavé, sála z nich pokoj a skromnosť. Ako vnímala dcérino víťazstvo Mária Koščová tesne po vyhlásení výsledkov?

S akými pocitmi ste prichádzali na veľké finále?

- Už to, že sa Katka dostala do prvej jedenástky, bol obrovský úspech. Dnes sme sem prišli s tým, že horšia ako druhá skončiť nemôže. To, že napokon zvíťazila, je úžasné!

Ktorá chvíľa bola pre vás v piatok večer najťažšia?

- Samozrejme, bolo to vyhlásenie výsledkov. Ja osobne vždy počítam s horším variantom a bola som naň pripravená. Na druhej strane musím povedať, že v piatok taká v podstate ani neexistovala. Aj keby bola Katka skončila druhá, vôbec by to nebola žiadna prehra. Obe dievčatá boli skvelé.

Stihli ste už porozmýšľať, čo bude teraz nasledovať? Súťaž sa síce skončila, no Katku si pravdepodobne doma veľmi neužijete...

- S tým sme počítali. Vedeli sme to už aj pred veľkým finále, veď aj keby bola skončila druhá, ošiaľ fanúšikov by ju neminul. Už na budúci týždeň idú na turné. A potom sa jej, dúfam, podarí nahrať dobré CD. Veľmi to Katke prajem. Verím, že jej spev oslovil množstvo ľudí a aj autorov, s ktorými bude môcť v budúcnosti spolupracovať.

Ako hodnotíte zmenu Katkinho imidžu?

- Tak to je fakt riadna zmena! Ja osobne nie som na nalíčenú Katku ešte veľmi zvyknutá. Ani ja sa nemaľujem, ona však mejkap bude v šoubiznise potrebovať.

Ako ste vnímali "kritickú" pesničku od Allanis Morisette, ktorú Katka zanôtila trošku falošne?

- Musím sa priznať, môj hudobný sluch nie je natoľko vyvinutý ako ten Katkin. Ale tú pesničku som s ňou veľmi prežívala. Cítila som, že niečo nie je v poriadku. Na príčinu som síce prísť nevedela, jej kamaráti, ktorí vedľa nás sedeli, mi to však vysvetlili. Vraj sa nezhodli v nejakom tóne s kapelou. Pri živom vystúpení sa to však môže stať aj umelcovi, ktorý stojí na pódiu dvadsať rokov. A keď si spomeniem na ten stres, v ktorom tie decká boli... Je to normálne, žiadna pohroma.

Koľko esemesiek ste v ten večer Katke poslali?

- Asi tridsať. Posielali sme ich z môjho aj z manželovho telefónu. Na Rozhodnutie už prišla aj Katkina sestra Veronika, tá ich vraj poslala asi päť. To bola však výnimka, v predchádzajúcich kolách to vždy bola len jedna jediná esemeska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu