Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Richard Rikkon rozoznáva len dobrú a zlú hudbu

Richard Rikkon Zobraziť galériu (8)
Richard Rikkon

BRATISLAVA - Známy klavirista Richard Rikkon sprevádzal každého finalistu súťaže Slovensko hľadá SuperStar pri semifinálových kolách a jedenásti finalisti tak nemohli chýbať ani pri jeho nedávnom krste debutového albumu.

Rozhovor

13:10:48 - otázka od: kirk Ahoj Rišo akú hudbu počúvaš?hráš aj na iné nástroje? Pocuvam kazdu dobru hudbu, funky, jazz, klasicka hudba. Nerobim vynimky. Rozoznavam len dobru a zlu hudbu.

13:14:24 - otázka od: asistent Richard, je pre Teba Katka Koščová tá správna Superstar, alebo by si si na jej mieste vedel predstaviť iného speváka - ktorého? Prajem Ti veľa šťastia v hudobnom živote, hráš skvelo. Myslim, ze na Slovensku mame zopar skvelych spevakov. Medzi nich patri aj Katka, ma nesmierne velku muzikalitu a velke srdce.

13:15:52 - otázka od: Mayo Nehneva a ze ta ludia na Slovensku poznaju len zo Superstar? Inak hras bombovo... Nehneva, lebo predtym som posobil ako koncetrny pianista v zahranici a preto som nebol na Slovensku az tak znamy ako teraz.

13:17:43 - otázka od: Majka Ahoj, s kym sa Ti z finalistov najlepsie spolupracovalo? Kto bol tvoj favorit? Tazko povedat, s kym sa mi pracovalo najlepsie, pretoze medzi semifinalistami uz taktiez boli dobri spevaci. Myslim si, ze taktiez z 11 by sme mohli vybrat vela dobrych spevakov. Medzi favoritov patrili Kocsova, Sindlerova, Koncek...

13:18:24 - otázka od: Sithalian "Kto ma rad hudbu, to je dobry clovek." je to podla vas pravda? :) A podla vas???:)))

13:21:02 - otázka od: BUNKA Ahoj Riško! Prečo sme o Tebe nepočuli už skôr? Pred Superstar. Predtym som studoval na vysokej skole muzickych umeni v parizi a potom som vela koncertoval. Na Slovensku ma poznali, ale len v uzsich hudobnych kruhoch. Ked som dostal tuto ponuku, tak som to prijal ako vyzvu ale s nadsenim. Nemyslel som si, ze to nadobudne taketo rozmery:)

13:24:38 - otázka od: David Danis Co by si robil, keby Ti padlo klavirne kridlo na prsty? Hral by som nohami:)

13:25:22 - otázka od: ela caw riso!!si fakt dobry a newiem ako wies tak dobre hrat!!drzim palce!a ty si zenaty?? Dakujem velmi pekne za uznanie - nie som este zenaty.

13:25:31 - otázka od: ja prosim ta riso,s ktorym z finalistou sa ti spolupraovalo najlepsie? S kazdym:)

13:27:57 - otázka od: DeepGirl Po svojom dedkovi, ktory hraval v mladosti v jazzovej kapele, som zdedila par deci jazzovej krvi:) Hra na klavir je jednym z mojich konickov, najradsej hram prave jazz (mam niekolko originalnych swingovych not z 30-ych rokov) - ale mam dost male ruky!:) Horko-tazko chytim C1-E2. :) Ake je rozpatie Tvojich ruk? Moje rozpatie je 12 tonov. Mal som kolegyne, ktore mali male ruky a taktiez skvelo hrali. Velka ruka je vyhoda, ale zalezi na sposobe cvicenia. Nevzdavaj sa a cvic:)))

13:28:42 - otázka od: Gabriela Srdečný pozdrav a vďaka za Váš nádherný optimizmus. Pôsobíte veľmi distingvovane, a predsa mám dojem, že rozumiete všetkým moderným trendom dnešnej mládeže. A asi vás má každý mladý človek rád. Ale predsa, pocítili ste niekedy, že by vás niekto zosmiešňoval za to, že svojským spôsobom vyčnievate z radu? Dakujem. Su taki aj onaki ludia. ja sa predovsetkym snazim kazdemu pomoct. ak mozem.

13:29:45 - otázka od: Jana čakal ste takú popularitu ked ste v zime hrali s 50- timi finalistami? Vobec som to necakal. Snazil som sa ich podporit po psychickej a predovsetkym po profesionalnej stranke.

13:30:57 - otázka od: lunker Na tom novom CDcku bude iba klavir, alebo aj ine hudobne nastroje? Neplanujes vydat nejake take CD ako ma Rondo Veneziano? Na tom novom CD hram na klaviri, ale su tam aj skladby kde som si sam spravil basovu liniu a bicie. Preprecoval som tam skladby ako Memory, My Way, Smile atd.

13:31:47 - otázka od: Jozef Rišo na orgáne ste už hrali ? Hral som na Lisztovej akademii a v Parizi v Saint Eustache.

13:32:12 - otázka od: lea Viem, že ste študovali v zahraničí. Ako sa Vám pôsobí teraz na Slovensku? Da sa:) Nie je to zle.

13:32:36 - otázka od: Iveta Budete spolupracovať aj pri nahrávaní Katkinho Superstar CD? Je to vo hviezdach. (Ak ma pozve:))

13:33:49 - otázka od: Sonia Ahoj Risko, vyzeras velmi skromne a sympaticky, ale prezrad na seba, na co si potrpis - kosele svetoznamej znacky? sampanske? :)) zelam vela uspechov! Mam rad kvalitny klavir, kvalitne jedlo, pekne zeny a vsetko dobre a pekne.

13:36:13 - otázka od: ivana Ahoj Riško, chcela by som sa opýtať že ako to je možné že nemáš žiadnu priateľku, resp. manželku. A čo Katka Koščová sa ti nepáčila? Písalo sa že sa do teba zaľúbila. Nakolko som vela studoval, dost vela koncertuje, nemam cas nejaky hlbsi vztah. Vztah je velmi krasna a inspirativna vec v zivote umelca. S katkou sme velmi dobri kamarati.

13:36:59 - otázka od: Katarína Ahoj riško, blahoželám k vydaniu CD. Budeš účinkovať a v druhej sérii superstar?? Prajem pekný deň Dakujem za blahozelanie:) Ked ma pozvu....

13:37:50 - otázka od: veronika ako sa vam spolupracovalo s finalistmi SHS? S ktorym sa vam spolupracovalo najlepšie? dakujem. Kazdy so semifinalistov aj kazdy z 50 bol pre mna zazitkom.

13:39:40 - otázka od: Jojo Zažil si niekedy aj nejaké neúspechy alebo depresie, ak nevychádzalo všetko podľa tvojich predstáv? Príliš rýchlo si dospel, mal si čas a chuť aj na detské hry? Si skvelý, ale nechcel si byť niekedy aj bez talentu? Clovek, ktory chce robit hudbu by mal byt obdareny talentom. Musi vsak vela cvicit. Mal som trochu odlisne detstvo, lebo som cvicil, ale nic nelutujem.

13:41:04 - otázka od: zuzana Ahoj Riso, v akom style sa nesie Tvoj novy album a ako dlho ti trvalo jeho nahratie? Dik Nahravanie trvalo dva tyzdne, z toho som asi 4 dni oddychoval za klavirom. Pokial ide o styl, najlepsie bude ked si to vypocujes a dozvies sa:)

13:42:33 - otázka od: betka Ahoj som betka a moj oco ta pozna.si super a ja hrajem na klaviri 7 rokov ale nic neviem hrat.kde by som mohla zakupit tvoje cd a kolko stoji papa bertka :) Moje CD stoji cca 200 Sk, neviem presne. Da sa kupit v Tescu, Auparku, Poluse. Najlepsie je pytat sa na CD zaciatkom tyzdna, lebo sa rychlo predava:))))

13:43:35 - otázka od: Alena Prajem pekný deň pán Richard, chcem Vám povedať,že ste veľmi zlatý človek s dobrým srdiečkom,prajem Vám,aby sa Vám dobre darilo. Ako sa Vám spolupracovalo so spevákmi zo Super.... Dakujem vam velmi pekne. Vazim si to. Spolupracovalo sa mi velmi dobre, su to zaujimavi ludia.

13:45:18 - otázka od: Petruska Risko, keby si si mohol vybrat, s kym z finalistov SHS by si chcel v buducnosti spolupracovat? So vsetkymi:)

13:47:26 - otázka od: Maja Si skvelý inštrumentalista, démonický maestro. Mal niekto z finalistov, napríklad Robo, možnosť alebo odvahu si pred tebou zahrať na klavíri a ak áno, aké to bolo? Inak, ďakujem za tvoje nádherné umenie. Ked sme skusali hodinu a pol, samozrejme, ze sme si zahrali na klaviri alebo som ich len tak sprevadzal. Zahral si aj Samo, Peto, myslim, ze aj Robo atd.

13:48:14 - otázka od: keksí Ahoj Richard, čo by si robil, keby si nehral na klavíri? Robil by som to, co by ma bavilo. ?

13:49:25 - otázka od: Iveta Nemam otazku, len konstatovanie, ze aj vdaka sutazi Slovensko hlada superstar sa na hviezdnom nebi ukazala osobnosť a virtuóz akou ste vy, pan Rikkon. Interpreti vaznej hudby nemaju tolko moznosti sa prezentovat a pozna ich len velmi maly okruh zasvatenych, co mi je osobne luto. Do dalsej prace prajem pevne zdravie, inspiraciu a chut nieco dokazat. Dakujem vam velmi pekne za uznanie. Co bude v mojich silach, tak budem podporovat vaznu hudbu, a nielen vaznu, ale kazdu hudbu.

13:50:05 - otázka od: eva ahoj ako sa mas? Presne ako ty:)))

13:51:39 - otázka od: Veronika Máte okrem hudby čas aj na iné záujmy, alebo Vás hudba zamestnáva na plný úvezok? Môžem sa opýtať konkrétne na Sama Tomečka? Bol to môj favorit, aký je Váš pohľad na jeho talent, umenie a celkovú osobnosť - predsa má len 18 rokov. Ďakujem. Ano hudba ma dost zamestnava v celom mojom zivote. Co sa tyka Sama, ma neobycajny talent a ma pred sebou velku karieru spevaka.

13:52:57 - otázka od: delmar zaujimalo by ma ci planujes spolupracovat aj s niektorym z finalistov. Tvoje vystupenie s nimi v ramci swingoveho kola, ale aj v ramci semifinale, to bol naozajstny umelecky zazitok :-) prajem vsetko dobre Ukaze cas a myslim, ze urcite budeme spolupracovat.

13:53:05 - otázka od: mimca15 risko si super.prajem ti len to naj.si super klavirista a myslim ze aj dobrosrdecny clovek.si fakt bomba=) Dakujem pekne:)

13:53:32 - otázka od: Muta Ahoj Risko. Velmi ti drzim palce. Tvoja charizma co s teba ziari je oslnujuca, tvoj hlas je lahodny a tvoja hudba je famozna. Prajem Ti vela uspechov. Dakujem vam:))

13:53:59 - otázka od: Palo p. bolo tazke byt nestranny? Ja som nemusel byt nestranny. Hudba hovori sama za seba.

13:54:21 - otázka od: beeeeeeeee jak zijes ?? super hras,a velmi ti to s finalistami svecako !! koho si mal najradsej ??? Kazdeho som mal rad.

13:54:33 - otázka od: Eldorado Kedy sa naucis hrat na gitare?? Ked naprsi a uschne:)))

13:55:08 - otázka od: kaja ake si mal pocity ked ste krstilt cd ??? =) Bol to zvlastny pocit, lebo CD sa nekrsti kazdy den.

13:57:58 - otázka od: Martinka424 Ahoj Richard, zatial na kazdu moju otazku adresovanu do on-line rozhovorov sa mi nepodarilo dostat odpoved, tak dufam, ze aspon teraz... Chcela by som sa opytat, kde vsade ta uz hra na klavir dostala, ake krajiny si navstivil a kde bolo najlepsie publikum... Dakujem Hral som vo viacerych krajinach, napr. Francuzsko, Kanada, USA, Portoriko, Spanielsko, Grecko, Taliansko, Rusko, Ukrajina, Madarsko, Nemecko, Polsko, Rakusko, Svajciarsko, Litva, Lotyssko, Estonsko, Arabske Emiraty, Oman, Tunis, Egypt, Inda... Zda sa, ze jednoduchsie by bolo napisat kde som nebol:))))

13:59:43 - otázka od: JOZO DUCHON AHOJ RISO...SI SUPER VIRTUOZ TVOJE VYKONY V SEMIFINALE A VO FINALE V SWINGU,NO KEBY MAM KLOBUK TAK HO PRED TEBOU SKLONIM.ALE KEDZE JE UZ PO SUPERSTAR MOHOL BY SI MI PREZRADIT KTO BOL TVOJ TAJNY FAVORIT?A CO SA TERAZ CHYSTAS ROBIT? PRAJEM TI VELA STASTIA A USPECHOV V ZIVOTE AJ V TVOJEJ PRACI A NECH SA TVOJE CD PREDAVA AKO SA PREDAVALO KYM VIES SNIVAT... Dakujem, velmi pekne. Preve sa vytesujem z predaja CD. Pozyvaju ma na koncerty. A kto bol moj favorit? Koscova, Sindlerova.

14:00:01 - otázka od: kaja ako sa mas? Dobre:)

14:00:32 - otázka od: Barbora Ahoj Richard!chcela som sa ta opytat ci si nahodou nehral jeden koncert s Yvonne Sanchez v zrkadlovom haji...Niesom si ista ci si to bol ty...Inak prajem vsetko naj naj v kariere aj v sukromnom zvote,pa paaa Nie, nehral som tam. Dakujem...

14:01:55 - otázka od: Creasey Ahoj,chcel by sm sa ta spytat ako sa ti spolupracovalo s Mirom Jarosom,dik za odpoved. Velmi dobre.

14:03:50 - otázka od: Martina Richard, obdivujem ta a rada by som sa ta opytala: Si znamy v celom svete ako bolo povedane, preco sme o teb poculi tak malo. Ved Slovensko moze byt hrde nato, ze mame takeho genia ako si ty. Vdaka Dakujem pekne za uznanie. Genius urcite nie som. Som len klavirista, interpret skladieb inych, ale mam danost improvizovat a vyjadrit svoje emocie a city.

14:04:22 - otázka od: Mato Ahoj Richard, da sa hranim na klaviri zarobit na slusne zivobytie? Pokial mas stastie, si v spravnom case na spravnom mieste a si fakt dobry, tak ano.

14:04:47 - otázka od: zuzka Tipovali ste katku ako superstar?????????????? ?????:)))

14:05:40 - otázka od: Anka Ahoj Richard, musim uznat si velky majter a vidno ze hudba je cely tvoj zivot. Mala by som taku otazku! Všetky tvoje rozhovory ktore som videla v televizii boli skvele ale zaujal ma tvoj prizvuk mozno sa mi to len zda ale vobec ta neviem zaradit ale inak ti držim palce. Ahoj Ano, hovorim viacerymi jazykmi:)))

14:06:51 - otázka od: sjuzna ahoj, odkial ste zohnali noty ktym pesnickam,ktore si hral v semefinalovych kolach:)?diky.si sikovny Niektore noty mi zohnali hudobni producenti, alebo som mol original. Samozrejme, vyslednu podobu som im dal ja, aby zneli klavirnejsie.

14:07:39 - otázka od: lucka Ahoj Riško! Chcela by som sa Ťa opýtať, ako zmenila Superstar zivot Tebe. Ostal som takym istym ako predtym. Mozno ma pozna o dvoch ludi viac:))

14:08:07 - otázka od: eva ake ste mali pocity ked vam finalisti krstili cd?? Dobre:)

14:08:22 - otázka od: Duriel Cau Riso, ktory sutaziaci zo superstar sa ti zdal najmilsi? Vsetci do jedneho:)

14:10:44 - otázka od: mokuska Lubis jablko?? Nie, iba len krkate hrusky, mokuska:)

14:11:20 - otázka od: Veronika Blahoželám Vám a obdivujem Vás, bohužiaľ som sa nikdy nevenovala hre na hudobný nástroj, teraz mám dvoch synov, ako mám rozoznať, či majú talent a kedy je vhodné začať s hrou? Starší ma 7 rokov - neporovnávam ho s Vami - Vy máte talent od Boha a viem že Ste hrali už mladší ako 6 ročný, ale napriek tomu - kedy je bežné začať? Lepsie je zacinat v utlom veku.

14:22:11 - otázka od: sabina Klobuk dolu, Richard! Ci uz po umeleckej stranke alebo po stranke osobnosti! Uz davno som nevidela takeho velmi prijemneho a sympatickeho cloveka! V show-biznise sa chovaju ludia trochu inak a ty posobis velmi kludne a vyrovnane! O hudobej stranke ani nehovorim - parada pocuvat - tesim sa na CD! Zelam vela uspechov a vsetko dobre! Inak stihas sa popri takomto nasadeni venovat priatelke? Dakujem velmi pekne. Vazim si to. Priatelku este nemam...

14:22:19 - otázka od: eva kolko mate rokov??? 30

14:22:38 - otázka od: veronika ake si znamenie? blizenec

14:24:22 - otázka od: kajaka Cau!Si Super!Obdivujem Ta ako dokazes hrat,vnimat tu hudbu... Si super! Moja otazka:Chcel si hrat uz od malicka,bol to Tvoj sen? Ano bol to moj sen.

14:24:28 - otázka od: pamboh Ahoj Riso, bravurne zvladnute...kolko hodin denne nacvicujes, okrem komponovania? Vela!

14:24:51 - otázka od: Tomas Papay Preco si neprerazil uz skor, ale az ked ti to SuperStar umoznilo? Kde by si bol dnes bez SuperStar? Urcite by som bol v zahranici.

14:25:20 - otázka od: Tento Nazdar Rišo! Máš partnera alebo partnerku? Si spokojný s výsledkom Superstar? Nie, nemam zatial partnerku.

14:27:07 - otázka od: Silvia Milý Richard. Som veľmi rada, že sme mali možnosť spoznať ďalšiu krásnu osobnosť. Ste nielen úžasný klavirista, ale i milý, skromný,charizmatický človek. Myslím, že práve tam tkvie i sila Vašej osobnosti. Kde Vás tak dlho "ukrývali" a kde Vás najbližšie môžeme uvidieť? Želám všetko krásne. Chystam vystupenia aj na Slovensku - Zilina, Kosice, Ziar nad Hronom atd... a taktie teraz STV o mne nataca dokumentarny film.

14:27:36 - otázka od: Lenka ako sa vám spolupracovalo so Superstar??? a inak všetko naj Velmi dobre.

14:30:22 - otázka od: Roman Drzim ti palce. Si fakt dobry. Len dufam, ze na svojom umeni zarobis aj ty, nie len "tvoje" vydavatelstvo... Dufame spolu...

14:31:01 - otázka od: janog Ide z Vas uzasna pohoda. Ste taky od narodenia, alebo ste boli nezbedne dieta ktore pravidelny trening naucil pokoju, sustredeniu a tej pohode ktora vyzaruje. A este ma zaujima to Vase meno. Aky je Vas povod? Nejak som to nezachytil. Richard Rikkon nie je umelecke meno a ja som zo Slovenska, i ked moj pradedko pochadzal z Talianska.

14:31:19 - otázka od: Sisa Ste super!!! Aka je vasa najoblubenejsia skladba? Pre mna kazda skladba je vynimocna!

14:31:54 - otázka od: alex zdarec, ako sa mas? Ako po jedle.

14:32:10 - otázka od: Dušan Môžete nám prezradiť komu ste poslali (alebo komu by ste poslali SMS) vo finálovom kole? Zasadne som neposielal SMSky.

14:32:37 - otázka od: Zuzana Som veľmi rada, že máme tak vynikajúceho a skvelého klaviristu. Ste výnimočný aj ako človek, čo sa dalo postrehnúť aj vo Vašom prístupe k finalistom Superstar. Budete spolupracovať aj na ďalších vysielaniach? Prajem veľa úspechov v profesionálnom a osobnom živote. Spolupraca na dalsich vysielaniach je vecou ponuky.

14:32:43 - otázka od: simona dob. kto bol tvoj osobny favorit? Ty

14:32:53 - otázka od: eva ako ste sa citili ked vam finalisti krstili cd?????? Velmi dobre.

14:33:02 - otázka od: rychvalska Katka Koščová bola sj Vaším typom na SUPERSTAR.ĎAkujem Ano

14:33:28 - otázka od: lucka Aka kapela je pre teba srdcova? Vsetky kapely, ktore hraju dobre a hraju zaujimavu hudbu.

14:33:42 - otázka od: Tento Nazdar Rišo! Chcem sa spýtať, či si spokojný s výsledkom Superstar. Máš partnera/partnerku? Ano. Partnerku zatial nemam.

14:33:58 - otázka od: Naty Ahoj Risko, strasne rada hram na klaviri a velmi rada Ta sledujem, mam uz aj Tvoje CD je vazne super. Drzim Ti palce, si super, Tvoja obdivovatelka Dakujem pekne.

14:34:10 - otázka od: tidzej Ahoj, ako vnimas nasu novu superstar Katku Koscovu ? Ja osobne si myslim ze Slovensko vybralo velmi dobre. Prajem vsetko dobre. Je velmi talentovana a muzikalna.

14:34:26 - otázka od: Tana Dobry den Richard.Chcela by som sa Vas iba opytat ci si myslite ,ze Katka ziskala titul zasluzene a ktora z dvoch finalistiek sa zda Vam osobne lepsia?Dakujem,pekny den. Obe su na velmi dobrej urovni.

14:34:45 - otázka od: LB cawky...uzasny sympatak z teba...musis byt bohovsky dobrak...taky podareny xlap...ako sa ti spolupracovalo s finalistami? Vyborne sa mi spolupracovalo.

14:35:11 - otázka od: šošon Ako vnímaš pravidlá Superstar? Ak by sa dalo, tak ktoré z pravidiel Superstar by si pozmenil alebo úplne zmenil. Ja som len klavirista nie porotca.

14:36:41 - otázka od: simona dob. s kym v kole swing sa ti hralo najlepsie? Aj s Katkou aj s Martinou sa mi hralo velmi dobre. Tomas sa vsak tiez snazil.

14:37:04 - otázka od: Ivana Dobrý ďeň!!!! Chcela by som Vám zablahoželať k novému albumu. Aj keď mám len 16 určite nebude medzi mojimi CD chýbať! Ktorí z finalistou sa Vám zdali najtalentovanejší? Ďakujem! Vsetci jedenasti su svojim sposobom vynimocni.

14:37:29 - otázka od: jana Prajem pekný deň a veľa pracovných úspechov. Koncertujete sám alebo s orchestrom? Kde je možnosť Vás vidieť hrať? Na Slovensku vacsinou koncertujem sam. V zahranici s orchestrami alebo solistami.

14:39:26 - otázka od: lg zdravím, ty si študoval vo francúzsku.Môžeš upresniť a podeliť sa o názor ako sa žije tam "vonku"? Nikto ma necakal s kyticou kvetov. Musel som predovsetkym presvedcit. Je tam silna konkurencia co je velmi dobre pre osobny vzrast.

14:39:36 - otázka od: simona dob. keby si mal moznost pozvat na svoj koncert len jedneho finalistu ktoby to bol??? Je to vo hviezdach.

14:40:17 - otázka od: ester Prijemny slnecny den, Richard! Chcela som Vam zablahozelat k velkemu talentu a k este vacsej vytrvalosti. Posobite placho. Ste taky plachy a skromny i v reale? Viete to i "roztocit"? Drzim palce! Ester Dakujem

14:40:38 - otázka od: mliecko Zdravím ťa Riško! Si veľmi pozitívny človek. Písal si, že rozoznávaš len dobrú a zlú hudbu... A ktorá je tá zlá hudba podľa teba? Zla hudba je ta, ktora mi prekaza a neda sa pocuvat.

14:41:57 - otázka od: Simona Ahoj Riso, tu je tvoja byvala spoluziacka zo ZS-ky v LV, pred dvomi rokmi sme mali stretavku ak si spomenies a akosi sme si zabudli vymenit telefony, resp. ja som prisla neskor a nestihla som to. Posles mi kontakt na moj e-mail? Inac ta pozdravujem, drzim palce, si skvely klavirista a super clovek! Dufam, ze ked bude najblizsia stretavka prides a hodime rec. Zdravim ta. Ahoj, jasne, ze si pamatam a ak si zadala do otazky emailovu adresu urcite sa ozvem!

14:44:15 - otázka od: Jana Ake knihy rad citas? Zaujimave zivotopisy, o Egyptskych pyramidach, greckej mytologii...atd.

14:44:47 - otázka od: Ivka Ahoj Riško,akú zlú vlastnosť máš?..lebo mám poci,že máš len tie dobré:) Som presne ako kazdy iny clovek.

14:45:13 - otázka od: Janka Kto bol tvojim favoritom v Superstar???Inak prajem vela stastia v zivote...:-)) Ty, dakujem

14:45:44 - otázka od: Ja Ahoj! Vydal si uz aj ine CD, okrem tohoto "posuperstarovskeho" ? Mam doma nahravky, ktore som dostal zo studii alebo z koncertnych sal kde som hral.

14:46:18 - otázka od: maruška Richard, chcem sa ťa spýtať, kedy si pocítil najväčšiu radosť v živote a kedy najväčší strach ? Najvacsiu radost pocitujem, ked odohram koncert a dopadne dobre. Najvacsi strach mam zo zlych ludi.

14:46:23 - otázka od: Bystricanky Zucastnis sa aj Ty koncertneho turne s finalistami Superstar? Nie.

14:46:31 - otázka od: arkin Cau Riso ako sa ti pacili nase hviezdy?? Velmi zaujimave.

14:46:56 - otázka od: sjuzna odkial ste maly noty na pesnicky zo semifinalovych kol? Niektore veci mi aranzovali hudobni producenti, ale klavirny podobu som im dal ja sam.

14:47:31 - otázka od: Lia Najprv chcem vzdať poklonu vášmu umeniu a talentu. Potom by som sa chcela opýtať, či si myslíte, že Tomáš vie spievať a presadí sa v hudobnej scéne, aj keď veľa ľudí tvrdí, že postupoval len vďaka svojmu výzoru. Tomas je velmi skromny chlapec, ktory dobre spieva hlavne slovenske pesnicky.

14:48:30 - otázka od: venona Ahoj Richard! Moje deti sa tiez ucia hrat na klavir a si pre ne VZOROM v tom, ze sa oplati pilne cvicit a ze sa to da daleko dotiahnut. Bol by si ochotny venovat svoj cas a navstivit niektoru z pravidelnych hudobnych besiedok deti zo ZSU Partizanske? Decka by sa velmi potesili... Ked pozvete a budem na Slovensku.

14:49:39 - otázka od: Maros Ahoj Richard, obdivujem tvoju virtuozitu, preto ma napada otazka, ci sa ti niekedy na vystupeni stalo, ze si sa pomylil? Ako si to zvladol? Dakujem a drz sa! Samozrejme aj ja som len clovek a snazim sa hrat co najkvalitnejsie.

14:50:07 - otázka od: Iveta Riško, mali ste v zivote obdobie, ked ste chceli s hranim skoncit, jednoducho ste si povedali, ze nechcete, nevladzete ....? Nie.

14:50:46 - otázka od: Kika AHoj :-) Koho si tipoval na víťazku ??? a prečo? A inak Ti prajem veľa úspechov a teším sa na cd keď si ho dnes vypočujem :-) papa Vitazku uz pozname a je velmi dobra. Zelam prijemny posluch CDcka.

14:50:56 - otázka od: Soňa Obdivujem šikovného človeka s veľkou skromnosťou, medzi takých paríš aj Ty s Katkou.Prajem Ti veľa úspechov v ďalšej práci. Dakujem.

14:51:34 - otázka od: Karin Ahoj Richard. Najskor dakujem za Tvoj umelecky prinos do Superstar. Chcem sa spytat, ako dlho denne cvicis a ci si maval niekedy velku tremu pred vystupenim. Na klaviri cvicim dost vela hodin ci cez den alebo v noci. Nemaval som tremu skor pocit zodpovednosti.

14:52:44 - otázka od: Dano Ako si sa dostal k hraniu? Stáli nad tebou rodičia "s palicou" alebo to išlo samé od seba (s prípadnými občasnými krízami)? Ako som uz pisal, pre hudbu som sa rozhodol uz v utlom veku.

14:52:51 - otázka od: Ivana Halo! Mozem Ti aj ja tykat? P.S. vsak mi odpises?!:) Samozrejme.

14:53:02 - otázka od: maxosik Ahoj Richard, si skvely!!! Rozladilo ta nieco s suvislosti so SUPERSTAR? Zatial nie.

14:53:26 - otázka od: adieu servus richard, ja len tolko ze aj ked som nebol fanusik klasickej hudby, jednoznacne mozem povedat ze si velky talent a klavir sa mi zacina pacit. Len tak dalej maestro! Budes spolupracovat aj na dalsej superstar? Dakujem velmi pekne. Ak ma pozvu tak ano.

14:53:38 - otázka od: Sisa Koho zo SHS si mal najradsej ako cloveka? Kazdeho.

14:54:53 - otázka od: xxx ahoj gratulujem, ksrt sa ti vydaril. Nemal si niekedy chuť skončiť v Superstar, nevytočil ťa tam niekto a pomyslel si si o niektorom súťažiacom, že tam nemal vôbec čo robiť??? Nemal som vobec taketo pocity.

14:56:06 - otázka od: chaja pozdravujem a v prvom rade chcem zablahoželať k úspechom:)si skvelý hudobník. Chcela by som však vedieť či ťa ľudia naokolo posudzujú iba ako výborného hudobníka..alebo či si niekedy aj pocítil, že si Róm? Vďaka.. Predovsetkym som clovek, ktory kazdemu pomoze, neposudzuje nikoho. A potom som klavirista a umelec.

14:56:49 - otázka od: Tana Mas absolutny hudobny sluch? Ano, mam tento dar.

15:07:10 - otázka od: Alena Ahoj, v kolkych statoch si uz hral? Okrem Australie, Antarkticy, Japosnka, Ciny som hral takmer vovsetkych...

15:08:35 - otázka od: ajka Ahoj, myslis si, ze by si bol znamy aj bez superstar? Mam pocit, ze vazna hudba a kultura celkovo nie je na Slovensku velmi in. Asi nie...

15:09:31 - otázka od: Konya Chcem len jedno,,bravo,,zaslužiš si poklonu a uznanie,,. Dakujem

15:09:44 - otázka od: obdivovateľ prajem uspechy do sukromného aj osobného života. ste uprimný človek s dobrým srdcom, takých je dnes málo. ešte raz veľa šťastia. Dakujem, vazim si to.

15:10:38 - otázka od: Martin Ake su Tvoje dalsie plany? Budes ucinkovat aj na SuperTour? Inak chcem Ti este zablahozalat k vynikajucim vykonom. Aj Ty si mal byt SUPERSTART! Nie na Supertour nebudem vystupovat. Pripravujem solove koncerty so zaujimavymi ludmi.

15:17:24 - otázka od: Tina suhlasil by si nahrat na Katkin album nejaku klavirovku? Samozrejme s jej spevom! Inak klobuk dole... Preco nie.

15:18:03 - otázka od: elly prajem platinovú......... za čarovný klavír Dakujem

15:18:27 - otázka od: Malmsteen Superstar skoncilo...co teraz? Ostanes na Slovensku alebo pojdes znova hrat do zahranicia? Uvidime

15:18:56 - otázka od: Peter Neláka Ťa prezentovať vážnu hudbu populárnou formou napríklad ako Vanesa Moe? Myslím si že toto by mali robiť ľudia, čo ozaj niečo vedia. Zaujimava otazka.

15:19:24 - otázka od: Sisa Po kom si zdedil talent? Talent je jedna vec, ktora je velmi dolezita, no sazmorejme bez cvicenia to nejde.

15:19:56 - otázka od: eva Ahoj Rišo, stretávate sa aj teraz s finalistami Superstar.? Kto Ti bude najviac chýbať, koho si si najviac obľúbil? Držím Ti palce. Si super! Ano stretavame sa, alebo si volame.

15:21:26 - otázka od: diana ahoj,aky maš nazor na Mira Jaroša aky bol tvoj favorit z Hviezdnej Roty,dik a papa S Mirom som dobry kamarat. Hviezdna Rota bola zaujimava.

15:21:34 - otázka od: Sandra Ahoj Riško, tešíš sa, že už ten humbuk okolo superstar skončil a budete mať trošku čas aj na seba a svoje záujmy ? Všetko dobré do ďalšieho života. Dakujem

15:21:41 - otázka od: karla ahoj..máš rád aj rómsku hudbu? Samozrejme.

15:22:14 - otázka od: gitka cau mojej sestre sa pacis. velmi dobre hras na klaviri. co planujes po superstar?? Sestru pozdravujem. Ako pred SuperStar hrat na klavir

15:22:28 - otázka od: zuzana V druhom kole Cesko hleda superstar ponukli miesto porotcu panovi hlasovemu pedagogovi, ktory im v prvom kole pomahal a mali ho radi a teraz ho prezyvaju ,,kat". Keby Vam ponukli miesto porotcu, isli by ste do toho? Zaujimava ponuka.

15:23:26 - otázka od: klaudia Ahoj! Ako Ti islo svoje preladenie z vaznej posobnosti na veselu notu SHS? Iny zivotny styl, vsak? Poznam len dobru hudbu alebo zlu.

15:23:42 - otázka od: Kelly Kelly si žid? Je to vo hviezdach.

15:24:05 - otázka od: pamboh Niekto raz povedal ze mat pevny charakter znamena mat dlhe a ustavicne sklamania (Stendhal?) - bol si z niecoho/niekoho na Slovensku v poslednom case sklamany? Ano, ale viac neprezradim.

15:24:30 - otázka od: lucia Ahoj Riško! Zaujímalo by ma aké cudzie reči ovládaš? Nemecky, Rusky, Madarsky, Anglicky, Francuzsky

15:26:01 - otázka od: west Ahoj Rišo, v okrese Levice poznám dve hudobné skupiny: Rikkonovci a Bratia Rikkonovci, ktorí sú tu dosť vychytený. Si ich príbuzný, elebo jeto len náhoda? Take nieco :-)

15:26:50 - otázka od: lucka su finalisti super star taky isty ako sa prezentuju na obrazovkach? V podstate hej.

15:27:37 - otázka od: národovec málo je takých ako vás, vážime si že ste náš. Dakujem

15:28:11 - otázka od: Tana Odkial si, resp. Tvoji rodicia, mas velmi zaujimave meno. Aj ja som klaviristka (alebo bola som, obcas vsak vsetko oprasim), fakt Ti to ide perfektne. Aj si pocas studia vela cvicil, alebo to islo tak trochu samo? Bez cvicenia to nejde.

15:28:54 - otázka od: Juro Co povies na Adelu a Pyca. Velmi dobry par.

15:29:24 - otázka od: Zuzana Ahoj Riso, bude sa konat niekedy v blizkej buducnosti v Bratislave Tvoj koncert? Ak ano, kedy a kde? Zuzana Nieco sa planuje.... nechajte sa prekvapit.

15:29:48 - otázka od: mirka Ahoj Richard, na klaviri hras skutocne genialne, v predposlednom kole superstar si podla mna zatienil i nasu slovensku superstar Koscovu, hras aj nejaky iny hudobny nastroj, ake mas zaluby okrem klavira? dakujem. Hram len na klavir. Mam aj ine zaluby - spoznavam rad zaujimavych ludi.

15:31:01 - otázka od: WW II. videl si film pianista? Ano, videl som. Na mojom CD v bonusoch hram skladbu, ktora odznela prave v tomto filme...

15:31:10 - otázka od: biba a dida fakt super hras Dakujem

15:31:55 - otázka od: DD Velmi obdivujem ludi,ktori vo svojej profesii dosiahnu vrchol (co sa tyka odbornosti,alebo zrucnosti),alebo su k nemu velmi blizko.Aj ja som hrala niekedy davno na klavir a preto viem ocenit tvoju hru. Klobuk dole - si skvely... Dakujem, Dakujem, Dakujem,

15:32:10 - otázka od: ja mohol by si us odpisat Preco nie.

15:32:33 - otázka od: pjotar caf. Ake skladby sa nachadzaju na tvojom CD? A nemas nejaku prezyvku ako ta volaju tvoji znami?? Moji znamy ma volaju Ricci.

15:33:07 - otázka od: porodca pretlačil by si z 50-tky do 11-tky ešte niekoho iného? Mne sa este pacil kandidat na divoku kartu Adam Durica.

15:35:10 - otázka od: Martina Riško si fakt super klavirista! S ktorým z finalistov sa ti spolupracovalo najlepšie (len prosím nepašíš že so všetkými). Ahoj drž sa S Katkou, Martinou, Petom Koncekom, Samom, Martinom, Mirom, Robom, Petrou, Petom Kotulom, Zdenkou a Tomasom.

15:35:26 - otázka od: nedočkavec píšeš 10-timi? či 2-ma? to tempo, to tempo, ach to tempo Pomaly dalej zajdes.

15:36:56 - otázka od: Edo Shinoda Ahoj Riso, asi si uz pocul nejaku pesnicku Linkin Park. Co si o tejto skupine myslis?? Zaujima ma tvoj nazor :). A inac si frajer ked vies zahrat aj take pesnicky co teraz idu ;). Drzim palce. Kamarat mi pustal ich CDcko... Zaujimava kapela.

15:39:01 - otázka od: Duck Ahoj Rišo . Oblubuješ ah hru na HAMMONDE . Viem si Ťa za ním predstaviť . Si citlivý ako sa hovorí " prehnitý profík " Hru na Hammonde organe zboznujem, zboznujem Joy de Francesca.

15:39:13 - otázka od: Mirka Ahoj Rišo Ideš s finalistami na super tour??????????????Dufam že áno lebo hráš super Bohuzial nie.

15:39:41 - otázka od: jana Ahoj, Risko! V akej zahranicnej najhviezdnejsej spolocnosti si hral - sa stretol? UZASNE hras! Jana Sprevadzal som vokalistky Whitney Houston.

15:40:05 - otázka od: gabca Ahoj Richard, nemam otazky. Len chcem skonstatovat, ze je uzasne, ze si ponuku prijal, ze si ju prijal s nadsenim a som velmi rada, ze mame na Slovensku klaviristu takeho formatu, ako si Ty. Si skvely. Dakujem

15:41:04 - otázka od: ribiki Ahoj Riso. Mas dobry nazor na hudbu. Malo kto z hudobnej sfery sa vyjadruje tak pokojne a nepovysenecky o inych hudobnikoch a spevakoch. Drzim Ti palce a dufam, ze aj po Superstar o Tebe budeme pocut. Aky si v sukromi? Aky som v zivote.

15:41:42 - otázka od: Ada Ahojky Rici, zelam ti krasny den. P.S. mozem si prist podpisat to CD-cko do cirkusu :-) ada Ano

15:42:10 - otázka od: ruud Kolko hodin denne musi clovek trenovat, aby bol taky dobry klavirista ako ty? Tak hodinku.

15:42:30 - otázka od: Sue budeš hrať aj v 2 kole superstar ak ti daju ponuku? vezmeš? Preco nie.

15:43:06 - otázka od: pjotar A este jedna otazka. Povedal ti uz niekto ze sa podobas na Beniniho s filmu Zivot je krasny? :) Nemyslim si to.

15:45:16 - otázka od: shajshjahs ahoj riso budes sledovat hokej? Ked mi cas dovoli.

15:45:31 - otázka od: Lenocka Ahoj Risko,nechcel by si byt v dalsej Superstar v porote? vedel by si uprimne skritizovat spevakov? si super,zlaty muz... Ja som predovsetkym klavirista.

15:46:13 - otázka od: blanka Posobite dobrym dojmom,- vaznost i dostojnost, mate moju uctu a obdiv. Prajem Vam vela stastia v hudobnom zivote , hrade vyborne. Dakujem

15:46:40 - otázka od: viva Richard, si velmi charizmaticky clovek, povedal ti to uz niekto? Ano, uz som to pocul.

15:47:03 - otázka od: Lucia kde ta mozno vidiet v najblizsej dobe hrat? 21.05. Ziad nad Hronom

15:50:00 - otázka od: Katka Ahoj Richard, minuly tyzden som videla koncert mladych talentov v slovenskom rozhlase. Hrala tam jedna japonska klaviristka. Hrala sice Chopinove skladby, co sa tazko porovnava s tym, co si interpretoval ty na SHS. Nie som odbornicka na hudbu, ale rozhodne mozem povedat, ze tvoje hranie sa mi paci viac. V jej chybali akekolvek emocie. Ty si v SHS uzasne komunikoval so spevakmi. Tvoje CD si urcite kupim. Zaujimavy postreh.

15:50:29 - otázka od: Hanka Richard, ste neskutocne talentovany... Kde sa sa doteraz skryvali? Preco o Vas Slovensko nevedelo skor? Bol som v zahranici

15:50:56 - otázka od: Marko Obvykle sa mi klaviristi nulúbia ale ty si super!!! odpíš please A ozaj aké jazyky ovládaš? Lubil sa ti robo mikla? S robom sme dobry kamarati.... na jazyky som uz odpovedal.

15:51:18 - otázka od: maklér kde chcete stráviť zvyšok života, čo sa týka usadenia sa s rodinou. V SK či inde? Zivot ukaze.

15:51:41 - otázka od: PEtik Nazdar Richardo... No som velmi rad, ze Tu vie niekto konecne aj zaJamovat v tejto komercnej brandzi :)). BTW ste s Katkou davali veeelmi fajne temy. 3maj sa :)) a nech ti to hra aj nadalej tak dobre. Dakujem

15:51:47 - otázka od: Jana Ahoj, obdivujem Tvoju hru a talent pre hudbu, pozdravujem a prajem veľa záujemcov o Tvoje cedéčko. Dakujem

15:53:40 - otázka od: Lenka Vsimla som si ze mas na krku kriz. Si veriaci? Ak ano,chcem sa opytat, ci sa ta nejakym sposobom dotkla smrt Sv.Otca? Som veriaci. Mal som tu cest vidiet Sv. Otca dva krat nazivo. Sprava o jeho smrti ma zastihla pocas mojho vystupenia... hral som a takmer som sa rozplakal.

15:54:19 - otázka od: Juraj Prosim ta odpismi si velmi dobri klavirista a prajem ti vela stastia.Povec kto spieval lepsie ktka alemo mata? Obe velmi dobre spievaju.

15:54:50 - otázka od: lili Ahoj Riško, si naozaj dobrý. Ktoré miesto, ktoré si navštívil je najbližšie Tvojmu srdcu? Pariz.

15:56:22 - otázka od: Alena Dobry den prajem Richard, mam dve otazky a to: ako dlho ste pracovali na novom albume a aky mate plan na leto /Ci mate radsej hory alebo more/ lebo ja mam strasne rada more a tento rok nemam s kym ist na dovolenku. Nepojdeme spolu??? :-)))))

15:56:54 - otázka od: anna pan Rikkon, ste velmi talentovany a sympaticky mlady muz, ale prezradte nieco aj o svojich nerestiach, myslim tym, co by ste na sebe chceli zmenit, ak nieco take je? dakujem. prajem vela stastia Zivot je zmena.

15:58:31 - otázka od: Tana Este som Ta chcela poprosit, ci by si mi nevedel pomoct zohnat aspon kopiu jednych not (nemali to ani v Redute, v knihkupectvach nehrozi, je to od Malaska...). Mail: tpa@pobox.sk. Dakujem za pomoc a prajem pekny den. Skladby, ktore som prepracoval a dal do podoby koncertnych parafraz su moje prepisy, ktore prave inprovizujem na nahravkach.

15:59:09 - otázka od: Gabriela Je zazitkom sledovat Vas pri hre, ako Vam z tvare vyzaruje to iste co hrate a asi aj to co Vam ide zo srdiecka. Myslim, ze dnesni mladi ludia by mali mat prave take vzory ako ste vy. Boli by sme vsetci lepsi. Velke dakujem ze ste sa objavili. Vazim si to.

16:00:24 - otázka od: megi Chcem sa Vam podakovat za nadherne zazitky pocas pocuvania vasich vystupeni. Urcite sa chystam kupit Vase CD. Co sa tyka Superstar, najviac ma uchvatilo Vase vystupenie s Martinou Sindlerovou pri skladbe Over the rainbow. Od dojatia mi takmer vyhrkli slzy. Od zaciatku som jej fandila, spieva upne bozsky, a myslim ze jednoznacne najlepsie z celej tohtorocnej Superstar. Ale spat k Vam :-) Bude Vas mozne vidiet niekedy nazivo? Myslim, ze ano.

16:01:21 - otázka od: Rudo Ahooooj Richard, som rad ze vdaka superstar som mohol spoznat tak uzasneho cloveka ako si ty. Obaja s manzelkou mame radost ze si. Drz sa a rozdavaj usmev vsetkym. Dakujem

16:02:03 - otázka od: Petra Vazeny pan Rikon.Dakujem ze sa nasiel niekto kto vydal tak skvele cd ako je to Vase, konecne mame na SK aj niekoho Vasich kvalit, ktory vydal CD.Velmi ste tym potesili mnoho ludi. Ked bubete mat cas zastavte sa u Nas v Piestanoch mame tu uzasnu jazzovo-+swingovu kaviaren so zivymi koncertami kazdy piatok.pa a prajem vela uspechov. Dakujem

16:02:53 - otázka od: maja Mate nejakych surodencov? A po kom ste zdedili to hudobne nadanie? Ano, mam este brata.

16:03:13 - otázka od: palo Hrali ste niekedy na klavíri jazz alebo účinkovali v jazzovej formácii? Ano.

16:04:56 - otázka od: Dada Gratulujem k CD a výkonu v SHS chcela by som sa spýtať či si myslí,že Tomáš je talentovaný a má pred sebou karieru Ano

16:05:22 - otázka od: Mišo Ahoj Richard, mam z Teba pocit, ze dokazes lepsie vyjadrit svoje pocity, emocie cez hru na klavir ako len slovami, je to tak? Asi ano.

16:05:32 - otázka od: Sisa Co robite vo volnom case? Co to je?

16:06:28 - otázka od: Zuzana Ahoj Riso, paci sa ti tvorba Eltona Johna? Ano

16:07:25 - otázka od: RICHARD Dakujem Vam vsetkym priaznivcom i nepriazvnivcom za otazky :-) Pekny den

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu