Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Šofér Darinej „záchranky“: Tvrdý postih kvôli Rolins!

Michal Bahelka, Dara Rolins a Richard Raši Zobraziť galériu (7)
Michal Bahelka, Dara Rolins a Richard Raši

BRATISLAVA – Bude pykať! Vodič Peter Kováč, ktorý v nedeľu viezol speváčku Daru Rolins (36) z podujatia Thank You Michael Jackson na prenos Česko Slovenskej SuperStar, sa nevyhne trestu. Čo mu hrozí za to, že použil neoprávnene maják?

Speváčka Dara Rolins sa potrebovala v nedeľu urýchlene premiestniť z bratislavských Pasienkov, kde vystupovala v muzikáli, do Incheby. A to v čo najkratšom čase, aby stihla priamy prenos speváckej šou, v ktorej hodnotí výkony súťažiacich.

Keďže sa potrebovala urýchlene dostať na šou, organizátor muzikálu jej zabezpečil prevoz automobilom Rýchlej zdravotníckej pomoci. Na tom by nebolo nič zvláštne, pretože sa nejednalo o sanitku, ale... Vodič použil výstražný maják (podľa zákona na to nemal právo, pozn. red.) a počas jazdy neporušil niekoľko dopravných predpisov. Tohto prehrešku si je vedomý aj samotný konateľ spoločnosti RZP – asistenčné služby s.r.o. Michal Bahelka.

„Firma už vodiča postihla dosť vysokou finančnou čiastkou. Urobil totiž dopravný priestupok. Použil výstražnú svetelnú signalizáciu. A to nemal robiť. Celá kauza výrazne poškodila meno spoločnosti a preto išlo o neobvykle vysokú sumu,“ povedal topkám Bahelka. Ukončenie pracovného pomeru s vodičom však vylúčil.

Podľa našich zistení musel šofér zaplatiť viac ako 1 000 €. Navyše ho ešte čaká sankcia aj od polície. A hoci konateľ spomínanej spoločnosti priznáva chybu vodiča, ohrádza sa voči vyjadreniam ministra zdravotníctva Richarda Rašiho, ktorý sa do celej kauzy poriadne obul.

„Som v absolútnom šoku. Nejde o to, že Dara Rolins nasadla do pripraveného vozidla, asi mala zabezpečený transport. Použili sa však zvukové aj svetelné výstražné zariadenia a išlo naozaj o hrubé zneužitie vozidiel, ktoré majú slúžiť na poskytovanie záchrannej zdravotnej služby,“ povedal minister.

- Tieto tvrdenia však Bahleka rezolútne odmieta. „Pán Raši dokázal zneužiť priestupok vodiča k tomu, aby očiernil našu spoločnosť a moje meno. Myslím si, že to urobil preto, že kritizujem jeho zmanipulovaný tender na poskytovateľov záchrannej služby a tender na výber sanitiek pre štátnu záchrannú službu za viac ako 20 miliónov eur,“ domnieva sa Bahelka, ktorý už v celej veci podnikol právne kroky. „Na pána Rašiho chystáme žalobu,“ tvrdí.

Michala Bahelku na celej veci najviac hnevá to, akým spôsobom minister zdravotníctva celú kauzu odkomunikoval do médií. „Zarážajúce je, že pán minister nerozozná sanitné vozidlo od osobného. Automobil, v ktorom sa viezla Dara Rolins, neslúži na prevoz pacientov a ani zdravotnícku pomoc. Ani nikdy neslúžilo. Ide o referenčné auto pridelené človeku, ktorý robí vo firme. Voz sa využíva na asistenčné služby pri kultúrnych podujatiach. Keď bude chcieť Dara Rolins nabudúce previezť z miesta A na miesto B, tak ju šofér povezie opäť. S tým rozdielom, že nepoužije maják,“ uzavrel Bahelka.

- Zo vzniknutej situácie nie je nadšený ani samotný šofér. „Samozrejme, že mi je to celé ľúto. Urobil som chybu. V tej chvíli som si to ale neuvedomil. Organizátor ma poprosil o prevoz a chcel som to urobiť čo najlepšie a najrýchlejšie. Dal som si preto maják na strechu. Nebolo to správne, no nikoho som neohrozil. Mám za to veľký finančný postih, ktorý budem ešte dlho splácať. No musím za svoje konanie niesť zodpovednosť. Mrzí ma však, že minister zdravotníctva spája celú kauzu s pánom Bahelkom, ktorý o tom ani nevedel,“ povedal topkám Peter Kováč – muž, ktorý viezol speváčku. Na svoju obranu ešte dodal, že nepoužil zvukovú signalizáciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu