Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Müller pred štartom turné: Trému necítim!

Richard Müller Zobraziť galériu (13)
Richard Müller (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA - Jeden z najpopulárnejších slovenských spevákov Richard Müller trému pred štartom veľkého česko-slovenského turné necíti. Spevák, ktorý počas dvojročnej odmlky zvažoval koniec kariéry pre zdravotné problémy, okrem skúšania koncertného programu pripravuje aj nový album na jar. Sériu 16 koncertov odštartuje v nedeľu.

"Ja som ešte nikdy nebol mimo akejkoľvek trémy ako teraz, alebo nejakého napätia," povedal dnes novinárom Müller (48), ktorý trpel zdravotnými i psychickými problémami. Na turné sa stálica slovenskej popovej scény teší, vraj do toho s muzikantmi "dali všetko". Tisíce fanúšikov si tak s ním zaspievajú Milovanie v daždi, Tlakovú níž, Nebude to ľahké či Štěstí.

"Hráme tam pesničky, takzvané hity. Tie, ktoré si občania si poväčšine na koncertoch žiadajú, ale aj také perličky, ktoré, dajme tomu, sme nikdy nehrali na koncerte," poznamenal Müller svojim nezameniteľným hlbokým hlasom, zdedeným po otcovi, známom hercovi Vladovi Müllerovi. Zaspieva aj duet so speváčkou Luciou Šoralovou, ktorá bude medzi jeho vokalistkami. Pripravili si pieseň Hany Hegerovej Stín stíhá stín, ktorá patrí aj do Müllerovho repertoáru. Niektoré skladby zahrajú v akustickej verzii.

Müller sa na pódiá vrátil vlani na júlovom festivale Pohoda. Veľkú koncertnú šnúru odštartuje 4. októbra v Brne, po šiestich koncertoch sa o desať dní zastaví v Bratislave a skončí 27. októbra v Banskej Bystrici. Spevákovi je ľúto len to, že sa bude musieť vzdať koncertu americkej hardrockovej kapely ZZ Top, ktorá vystúpi len niekoľko desiatok metrov od bratislavskej športovej haly na Pasienkoch, kde sám bude spievať.

No kým sa Müller ku svojim idolom-kolegom nebude môcť priblížiť, tridsiatka jeho fanúšikov si bude koncert môcť jeho koncert vychutnať z bezprostrednej blízkosti, z pódia. S nápadom prišiel sám spevák. Vraj ho samého vždy zaujímalo, ako to na koncerte vyzerá v zákulisí.

"Ja osobne by som dal oveľa väčšie peniaze ako je najdrahšie vstupné, ja neviem, na koncerte Rolling Stones, keby som mohol byť vzadu, alebo na U2, na veciach, ktoré ma strašne zaujímajú," poznamenal. Jeho publikum zase zaujíma, kedy vyjde nová platňa. Spevák potvrdil, že s ňou plánuje prísť na jar.

"Myslím, že vás všetkých prekvapí, aj mňa," poznamenal. Veľa k nej prezradiť nechcel, zrejme sa však na nej objaví aj nová pesnička Hodinu nevíš. Tú zložil počas letných prázdnin k rovnomennému českému filmu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu