Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

SuperStar: Ako sa bránia pred šialencami?

Finalisti SuperStar sú fanúšikmi doslova prenasledovaní. Zobraziť galériu (4)
Finalisti SuperStar sú fanúšikmi doslova prenasledovaní.

BRATISLAVA - Stupňujúca sa hystéria fanúšikov, absolútna strata súkromia, neutíchajúce zvonenie mobilov. Tomu všetkému čelia finalisti megašou Slovensko hľadá SuperStar.

O bezpečnosť nádejných hviezd sa počas príprav na televízne prenosy stará dvadsaťčlenná ochranka, ktorá sa v blízkom čase ešte rozrastie! "S narastajúcim šialenstvom si uvedomujeme, že ochranu finalistov treba posilniť," hovorí Branislav Zahradník z STV.

Stačilo pár týždňov a z jedenástich finalistov speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar sa stala doslova lovná zver. Všadeprítomní fanúšikovia sú spevákom v pätách na každom kroku, pričom nápor verejnosti je niekedy takmer neznesiteľný!

"Vzhľadom na narastajúce šialenstvo uvažujeme, že ochranku v najbližšom čase posilníme," hovorí člen manažmentu Slovenskej televízie Branislav Zahradník.

"Tieto veci nemôžeme podceňovať. Bezpečnostnú službu sme vyberali na základe profesionálnych odporúčaní a výsledkov. V prvom rade sme nechceli ochranku, ktorá bude finalistov ochraňovať len silou. Išlo nám skôr o inteligentnú ochranu," dodáva Zahradník. Svalnatí chlapi v oblekoch stáli podľa jeho slov Slovenskú televíziu takmer jeden milión korún. A od svojich superznámych "zverencov" sa počas ich pobytu v Bratislave nepohnú ani na krok.

Bez prestávky ich strážia v hoteli, dohliadajú na bezpečnosť počas autogramiád, dokonca s nimi chodia aj na nákupy! Sú skrátka vždy a všade. "Sme radi, že ich máme, pretože ich potrebujeme," zhodujú sa všetci finalisti. Paradoxom je, že úloha dvadsiatky ochrankárov sa končí v sobotu ráno, keď sa nádejné hviezdy vracajú domov.

Odvtedy sú na tri dni vydané úplne napospas zdivenému národu! "Odporučili sme im krízový režim, podľa ktorého by sa mali vyhýbať priestranstvám s veľkým počtom ľudí, kde by ich prítomnosť mohla vyvolať davovú hystériu," hovorí Zahradník. Dôraz na tieto opatrenia kladú najmä pri troch dievčatách, ktoré sa proti otravným fanúšikom nemajú šancu ubrániť. "Niekedy je to už skutočne nepríjemné. Minule si ma pri ceste autobusom z Bratislavy do Banskej Štiavnice v spánku fotil ďalší cestujúci. Keď som sa prebrala, mieril na mňa mobilom," vraví Zdenka Predná.

Katka Koščová vraj s dotieravými obdivovateľmi zatiaľ skúsenosti nemá. A to aj napriek tomu, že do Prešova cestuje z Bratislavy väčšinou vlakom. "Našťastie nikdy necestujem sama, ale v sprievode sestry alebo rodičov. Strach zatiaľ nemám," hovorí. Pri stále narastajúcom napätí je však namieste otázka: Dokedy?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu