Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Jánošík Jiráček je na roztrhanie!

Sarah Zoe Canner a Vašek Jiráček na poľskej premiére Jánošíka. Zobraziť galériu (5)
Sarah Zoe Canner a Vašek Jiráček na poľskej premiére Jánošíka.

NOWY SACZ - V kurióznej situácii sa pred pár dňami ocitol nový Jánošík Vašek Jiráček. Stalo sa tak kvôli tomu, že sa konali v rovnaký deň hneď v dvoch štátoch slávnostné premiéry dvoch filmov, v ktorých stvárnil hlavnú úlohu. Je preto logické, že bol najžiadanejším hosťom.

Mladý herec teda stál pred ťažkým rozhodnutím. Mal dilemu, či zostane v Čechách a predstaví sa publiku ako narušený vrah vo filme Hodinu nevíš, alebo si nedá ujsť premiéru nového Jánošíka v Poľsku. Nakoniec sa rozhodol práve pre Jánošíka. Okrem iného aj preto, že termín jeho premiéry bol stanovený skôr.

Ako prví videli nový film režisérok Agnieszky Hollandovej a Kasie Adamik pozvaní hostia v poľskom meste Nowy Sacz neďaleko slovenských hraníc, kde sa slávnostná premiéra uskutočnila v dobovom jánošíkovskom duchu. Samotný hlavný predstaviteľ však svoj film ani nestihol poriadne osláviť.

Kvôli veľkému záujmu novinárov si na slávnostnej recepcii stihol vypiť iba dve pivá. „A aj to druhé bolo malé!“ smeje sa Vašek. „Aj keď poľská premiéra bola prvá, až zajtrajšia v Bratislave bude pre mňa znamenať úplny záver tohto filmu, ktorý ma sprevádzal od začiatku mojej kariéry po celých dlhých sedem rokov,“ priznáva Jiráček.

Do slávnostnej premiéry ostávajú už len hodiny, no už v tejto chvíli je isté, že piatkový večer v bratislavskom nákupnom centre bude patriť výlučne Jánošikovi. Po prvýkrát v histórii budú všetky sály premietať iba jeden jediný film: Pravdivú históriu o najznámejšom slovenskom zbojníkovi!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu