Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Muž roka Zach po operácii, zatiaľ je ochrnutý!

Martin Zach
Martin Zach (Zdroj: Topky.sk)

HRADEC KRÁLOVÉ - Čerstvý držiteľ titulu Muž roka Martin Zach (23) z Vrchlabí v noci na dnes po predchádzajúcom úraze podstúpil v hradeckej fakultnej nemocnici operáciu krčnej chrbtice.

Horné a dolné končatiny má ochrnuté. Povedal to dnes námestník hradeckej fakultnej nemocnice Zdeněk Tušl. Zach zranenie utrpel v sobotu doobeda pri skoku na lyžiach do vody na rybníku Kačák vo Vrchlabí. Lekári mu operovali a spevnili zlomený krčný stavec, ktorý poškodil miechu. "Liečba bude dlhodobá," povedal Tušl.

Pacient je podľa neho pri vedomí, dýcha sám a je mimo ohrozenia života. Študent Martin Zach sa jubilejným desiatym Mužom roka ČR stal v piatok večer v Náchodě. Odtiaľ v sobotu doobeda odišiel priamo na skoky do Vrchlabí. Tam súťažiaci skákali na lyžiach z veže do vody. Podľa serveru tn.cz sa Zach nechal k skoku vyprovokovať. Jeho prvé skoky dopadli dobre, tretí skok skončil úrazom. Údajne si nezobral doporučené chrániče na chrbticu.

Podľa organizátora súťaže Muž roka Davida Novotného sú Zachovi rodičia z udalosti zdrvení. "Je to sympatický a spoľahlivý muž. Pri súťaži si získal celú sálu aj porotu. Je to tragédia," povedal Novotný. Ním usporiadaná súťaž je obdobou ženských súťaží krásy.

Prípadom sa zaoberá aj polícia. "Udalosť sa stala po skončení súťaže a Zachov skok nebol jej súčasťou," povedal operačný dôstojník hradeckej krajskej polície. Polícia podľa neho preveruje, či by niekto mohol byť za Zachovo zranenie trestne zodpovedný. Martin kedysi vrcholovo športoval. "Pred pol rokom som skončil s behom na lyžiach. Teraz robím väčšinu športov iba rekreačne," uviedol pri súťaži Muž roku 2009

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu