Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

"Snouborďák" Jiří Mádl: Čert, ktorý sa nevmestí do kože!

Jiří Mádl Zobraziť galériu (3)
Jiří Mádl (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český herec Jiří Mádl sa naposledy v slovenských kinách objavil ako princ Jeroným v "čertovskej" rozprávke Peklo s princeznou (2008). Pamätať si ho môžeme aj z filmov Snowborďáci či Rafťáci. Tentoraz nakrúca vianočnú rozprávku Českej televízie Zlatý voči, v ktorej sa objaví ako Záprtek.

"Je snáď všetkým na svete, len nie princom," uviedol Mádl o svojej postave. Ako dodal, najviac času strávi pred kamerou ako čert, v rozprávke sa však objaví aj ako poľovník a tiež ako obyčajný dedinský chlapec.

Počas nakrúcania však nemusel jazdiť na koni, ani šermovať ako v Pekle s princeznou. "Jirka Mádl sa ako čert snáď priamo narodil a s Jiřinou Bohdalovou mali dokonca nezávisle od seba rovnaké návrhy a nápady," uviedol režisér Hynek Bočan, ktorý má na konte známu rozprávku S čerty nejsou žerty (1984). Ďalšie úlohy zveril Nadi Konvalinkovej, Táni Pauhofovej, Pavlovi Zedníčkovi, Matějovi Hádkovi, Miroslavovi Táborskému a Hane Vagnerovej. Rozprávka Zlatý voči prináša príbeh čerta Záprtka a pôvabnej slúžky Aničky, ktorú pošle jej pani milujúca poklady pre zlaté oči.

Jiří Mádl pracuje súčasne aj na novom projekte televízie Nova Stahovák, v ktorom sa objaví spolu so svojím hereckým kolegom Vojtom Kotekom. Prvú časť zábavnej relácie odvysiela TV Nova v septembri. "Na začiatku nám povedali - Stahovák má byť neposlušné dieťa Novy, robte si s ním, čo chcete. My sme zajasali a zobrali ich za slovo. Takže som zvedavý, či to naša relácia nakoniec ustojí," prezradil Mádl.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu