Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Madonna navštívi zranených v Marseille

Madonna Zobraziť galériu (9)
Madonna (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká speváčka Madonna, ktorá mala dnes vystúpiť vo francúzskom Marseille, sa stretne s technikmi, ktorí sa zranili pri kolapse pódia pripravovaného pre jej koncert. Informovali o tom miestne úrady. Nešťastie sa stalo na štadióne Velodrome s kapacitou 60 000 divákov.

Čiastočne postavené pódium sa zrútilo vo štvrtok o 17:15 stredoeurópskeho letného času a následne spadol jeden zo štyroch žeriavov. Priamo na mieste zomrel vo štvrtok 53-ročný Francúz Charles Criscenzo. Neskôr skonal v nemocnici 23-ročný Charles Prow z Leeds vo Veľkej Británii.

Osem ľudí sa zranilo vážne, ľahšie zranenie a šok utrpelo viac ako 30 ľudí. Jeden Američan je údajne naďalej v ohrození života. Podľa hasičov sa nešťastie stalo po tom, čo štyri žeriavy rozkývali strechu pódia počas jej dvíhania. Tá sa postupne "začala triasť a rútiť", uviedol člen mestskej rady Maurice Di Nocera.

"Keďže sa nezrútila okamžite, niekoľko ľudí sa dostalo von," dodal. Na stavbe pódia pracoval približne 50-členný tím ľudí z viacerých krajín. Nedeľný koncert v Marseille v rámci Madoninho turné Sticky & Sweet je zrušený. Americká speváčka bola v čase nešťastia na ďalšej zastávke koncertného turné, v talianskom Udine.

Ako povedala, "tragické správy" ju zdrvili. "Modlím sa za zranených a ich rodiny," uviedla vo vyhlásení. Obete nehody spomenula aj na štvrtkovom koncerte. "Chcela som venovať chvíľu, aby sme si spomenuli a uctili ľudí, ktorí dnes stratili život," povedala publiku.

"Je to pre mňa veľká tragédia," pokračovala so slzami v očiach. Potom vyzvala divákov, aby sa pomodlili za Charlesa Criscenza a Charlieho Prowa. Ďalší koncert by mala Madonna odohrať v utorok na olympijskom štadióne v Barcelone.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu