Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zosnulý Jackson: Čo bude s jeho deťmi?

Michael Jackson s ďeťmi Zobraziť galériu (5)
Michael Jackson s ďeťmi

LOS ANGELES – Michael Jackson (†50) je mŕtvy! Jeho výstredná rodina bude vystavená pohľadom sveta a jeho deti vykázané z ríše fantázie, ktorá až doteraz tvorila ich život.

Bola to ríša, kde nové hračky pribúdali ako kúzlom každý deň, ríša kde sa konali nočné nákupné výpravy a návštevy múzeí i zábavných parkov. Bol to tiež svet, ktorý mohol spevákovu kočovnú rodinu zaniesť do Bahrajnu, Dubaja, Írska, Las Vegas či New Yorku, píše americký denník Daily News.

Jackson mal dve deti s ošetrovateľkou Debbie Roweovou - Prince (12) a Paris (11). V rozhovoroch uvádzal, že je otcom tiež tretieho dieťaťa, Prince Michael II. (6), ktorého splodil s pomocou náhradnej matky a vlastných spermií. S matkou sa nikdy nestretol.

FOTO: Michael Jackson so svojimi deťmi.

Zosnulý Jackson: Čo bude
Zobraziť galériu (5)


O tom, kto sa bude nakoniec o Jacksonových potomkov starať, by mal rozhodnúť súd. „Ak sa matka nevzdala rodičovských práv,  tak by mohla požiadať o zverenie detí do jej starostlivosti,“ hovorí advokátka Gloria Allred, ktorá proti Jacksonovi  stála v 90. rokoch v prípade trinásťročného chlapca, ktorý Jacksona obvinil z pohlavného zneužívania. Neskôr ale z prípadu bez odôvodnenia odstúpila.

„Pokiaľ vo svojej poslednej vôli označil osobu, ktorú by si prial za pestúna pre deti, potom by súd jeho výberu venoval veľkú váhu.“ Súd však môže vôľu kráľa popu zmeniť a „urobiť to, čo bude v najlepšom záujme detí“, dodala Allred.

Mark Lester, detská hviezda z Jacksonovho obľúbeného filmu Oliver! (1968), je krstným otcom všetkých troch detí, ale v krátkom rozhovore pre MSNBC po oznámení Jacksonovej smrti nijak nenaznačil, že by sa usiloval o pestúnsku starostlivosť.

Jackson šokoval svet v roku 1994, keď sa oženil s dcérou Elvisa Presleyho Lisou Marii. Z ich 19 mesiacov trvajúceho manželstva nevzišli žiadne deti, ale podľa jedného verejného televízneho prehlásenia spolu súložili.

Podľa skeptikov to bolo manželstvo iba naoko a jeho cieľom bolo odvrátiť pozornosť od obvinení zo zneužívania detí, ktoré pošramotilo Jacksonovu povesť. O rok neskôr Lisa Marie Michaela vyzvala, aby manželstvo ukončil.

FOTO: Michael Jackson s exmanželkou Debbie Rowe.

Zosnulý Jackson: Čo bude
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)


Potom, v roku 1996, Jackson šokoval svet po druhýkrát, keď oznámil, že z neho bude otec – a že matkou bude Rowe, jeho „dlhodobá priateľka, s ktorou sa pozná pätnásť rokov“.


Ošetrovateľka Rowe, ktorá liečila jeho kožnú chorobu, poprela správy, podľa ktorých jej za donosenie dieťaťa zaplatil. Jackson tiež trval na tom, že dieťa bolo počaté tradičným spôsobom a nie umelým oplodnením. Neskôr povestným „moon walkom“ priviedol Rowe aj k oltáru.

Keď Rowe porodila Paris, vyhlásila, že dieťa dostalo meno podľa mesta, kde bolo počaté a označila Jacksona za bezhranične milujúceho otca. „Dúfam, že spolu budeme mať veľa detí,“ povedala v jednom zo vzácne poskytnutých rozhovorov. To sa však nestalo.

Rowe zostala v Los Angeles, zatiaľ čo Jackson zobral deti na svoj ranč Neverland vzdialených asi 140 kilometrov. S výnimkou prázdnin videla Rowe deti len zriedka a v roku 1999 sa s Jacksonom rozviedli s odvolaním na neprekonateľné rozpory.


V lete 2002 sa Jackson objavil v Las Vegas pri vystúpení Siegfrida a Roya s dieťaťom v náručí. Išlo o Prince Michaela II. Aj svojich najzarytejších fanúšikov úplne zdesil, keď sa o niekoľko mesiacov neskôr objavil s bábätkom na balkóne berlínskeho hotela, kde mu syn takmer vykĺzol z rúk, zatiaľ čo sa spevák bláznivo smial.

„To nebolo moc rozumné,“ pripustil Jacksonov brat Jermaine. O deň neskôr vyvolal nové otázky ohľadne svojej otcovskej spôsobilosti, keď zahalil obe staršie deti do závojov pri výletu do berlínskej zoo.

Správy o tom, že Jackson žil, jedol a spal v rovnakej izbe ako deti, vyvolali ďalšie špekulácie.  A potom, čo bol Jackson v roku 2005 zbavený obvinení z pohlavného zneužívania ďalšieho chlapca, uzavrel Neverland nadobro, zobral deti a vyrazil s nimi na cesty.

Zosnulý Jackson: Čo bude
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)


Aby ich chránil pred cudzincami, najal tri opatrovateľky a desiatku osobných strážcov. Pred baktériami ich chránil vyhadzovaním príborov po každom jedle a do hotelových klimatizácií sa inštalovali špeciálne filtre. 

 



Michael Jackson s deťmi na balkóne berlínskeho hotelu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu