Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Enrique Iglesias: Pred koncertom museli zasahovať statici!

Enrique Iglesias
Enrique Iglesias

BRATISLAVA - Enrique Iglesias vystúpi už dnes na Slovensku. Jeden z najpopulárnejších a vôbec najúspešnejších španielskych interpretov prinesie jednu z najnáročnejších technických výprav, aké sme u nás mali možnosť zhliadnuť.

V šiestich kamiónoch a troch autobusoch príde technická aparatúra a personál na koncert svetovej hviezdy na Slovensku. K tomu ešte vopred pripravená domáca technika a produkčný tím. Svoju koncertnú šou u nás predstaví Enrique Iglesias dva dni po sebe - 19. mája v Sibamac Aréne v Bratislave a 20. mája v Košiciach, v Steel Aréne.

Veľkolepá šou sa uskutoční na neštandardne veľkom a atypickom pódiu. Z hlavného pódia bude do stredu haly viesť mólo, na ktorého konci bude ďalšie pódium s výťahom. Súčasťou bude aj obrovská pohyblivá led stena. Hmotnosť techniky, ktorá bude zavesená nad pódiom (zvuk, svetlo, video) bude mať spolu 21 ton. V žiadnej hale na Slovensku ešte podobná inštalácia neprebehla.

Práve kvôli tomu museli domáci organizátori koncertu nechať preveriť haly statikmi. Do bratislavského NTC prizvali aj pôvodného projektanta a museli nechať vyhotoviť nové posúdenie statiky strechy haly na mieru práve pre tento koncert. Aby bola zabezpečená maximálna bezpečnosť pri takomto extrémnom zaťažení, bude aj počas samotnej stavby zvukovej a svetelnej techniky podľa požiadaviek manažmentu dohliadať statik.

V Košiciach zápasila produkcia s podobnými problémami a prizvali statika do Steel Arény, kde bude postavená podporná konštrukcia kotvená do strechy haly. Samotné technické riešenie a spolupráca nášho organizačného a zahraničného produkčného tímu zahŕňalo asi mesiac intenzívnej práce. Iba po takomto extrémnom organizačnom vypätí sa veľká šou Iglesiasa na Slovensku môže uskutočniť!

Organizátor upozorňuje, že pre náročnosť celej výpravy a organizácie, fanúšikovia nemajú čakať na žiadne zľavy vstupeniek. Cena vstupeniek ostane nezmenená.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu