Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Patejdl ostro kritizuje SuperStar: Celé je to o peniazoch!

Vašo Patejdl
Vašo Patejdl

BRATISLAVA - Ide len o "prachy". Spevák Vašo Patejdl (50) ostro kritizuje hudobnú šou Slovenskej televízie Slovensko hľadá SuperStar. Podľa neho relácia nehľadá hudobné talenty, ale iba spôsob, ako si dobre zarobiť. Je teda SuperStar skutočne reality program, ktorý hľadá novú hviezdu na slovenskej pop-scéne?

Obľúbený spevák sa v tejto brandži pohybuje už desiatky rokov. Dobre pozná kruté zákutia biznisu i pominuteľnosť takzvaných rýchlokvasených umelcov. Iba mesiac po začatí najväčšej reality show na Slovensku dáva jej tvorcom tvrdý úder.

"Je to o peniazoch, čisto len o peniazoch. Urobili to tak, aby sa na tom všetci nabalili," hovorí Patejdl. Člen manažmentu STV Branislav Zahradník má na celý problém iný pohľad: "Finalisti SuperStar omladia a oživia slovenskú hudobnú scénu, takže o tom je tento program. Samotná sledovanosť programu vzrástla za mesiac z 900-tisíc divákov na takmer jeden a pol milióna, čo svedčí o veľkom záujme Slovákov o takýto typ programu." Známy klasik slovenskej pop-scény si nedáva servítku pred ústa ani vtedy, keď hovorí o práci svojich kolegov, porotcov SuperStar - Lučeničovi, Haberovi, Slanej a Viršíkovi.

"Oni sú takí gladiátori, na ktorých sa zabáva celý národ, ale oni v tom ringu postupne zomierajú a nakoniec zomrie aj víťaz. Chvíľku bude na piedestáli, ale potom prestane byť zaujímavý a o rok ho nahradí víťaz ďalšej časti SuperStar," dušuje sa člen skupiny Elán. Je teda hviezda, ktorá vzíde z reality show Slovensko hľadá SuperStar odsúdená na zánik? "V žiadnom prípade, naša hudobná scéna potrebuje novú energiu, a práve teraz ju hľadáme," dodáva Zahradník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu