Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Akčné hrdinky z Hollywoodu

Milla Jovovich Zobraziť galériu (7)
Milla Jovovich

Časy, keď ženy vo filmoch nanajvýš bojazlivo jačali a hlavnými hrdinami boli bez výnimky nebojácni muži, sa nenávratne skončili. Filmy ako Kill Bill, Charlieho anjeli alebo Lara Croft: Tomb Raider sú najlepším dôkazom toho, že akčnými hrdinkami môžu byť aj predstaviteľky nežného pohlavia. Je síce pravda, že ženy so zbraňou v ruke sú v žánri akčných filmov ešte zriedkavosťou, ale z roka na rok ich pribúda.

"Ozbrojené ženy zatiaľ očividne nedosahujú rovnakú úspešnosť ako Arnold Schwarzenegger za svojich najlepších čias," hovorí Milla Jovovich, ozbrojená amazonka z úspešného hororu Resident Evil. "Ale som pevne presvedčená, že aj to príde.

Ženy sú stále silnejšie a požiadavka vynikajúcich akčných hrdiniek neustále narastá." Môžeme si byť teda istí, že v najbližších rokoch sa na scéne vynoria veľmi, veľmi dobre platené akčné hrdinky. Dovtedy si pripomeňme tie bojachtivé ženy, ktorým sa doteraz podarilo prekonať aj mužských kolegov.

Angelina Jolie v roku 2000 získala úlohu, o ktorej snívali desiatky herečiek. Ako archeologička Lara Croft vo filme Tomb Raider dokázala, že si poradí s každou nástrahou.

Táto žena porazí každého! Uma Thurman ako odhodlaná členka elitného zabijackého komanda vo filme Kill Bill, ktorá svojim nepriateľom prisahala chladnokrvnú pomstu...

Pamela Anderson v roku 1996 napchala svoje silikóny do tesného kostýmu z kože a vo filme Barb Wire stelesnila Barbaru Kopetsky, ostrú lovkyňu ľudí. Čo na tom, že scenár aj herecké umenie hlavnej hrdinky pokrivkávali na obe nohy - Pamela v čiernej koži sa aj tak nezmazateľne vryla do mužských pamätí!

Carrie Ann Moss sa preslávila ako chladná akčná hrdinka vďaka filmu Matrix (1999). Sympatická kráska vkĺzla do úlohy Trinity, ženy ovládajúcej kung-fu. Tento titul úspešne obhájila aj vo filme Červená planéta a v oboch pokračovaniach kultového Matrixa.

Miau! Pôvabnú Halle Berry zahaľovali vo sfilmovanom komikse Catwoman priliehavý čierny trikot a maska. Catwoman skáče zo stien, lieta rýchlo ako delová guľa - a zloduchovia sa pred ňou musia mať na pozore!

Drew Barrymore, Cameron Diaz a Lucy Liu - to sú Charlieho anjeli (rok 2000). Tri sexi ženy, natiahnuté permanentne do kože alebo niečoho podobného, čo neskrýva ich ženské krivky, a súčasne je to aj trojica superagentiek dokonale vyškolených v bojových umeniach. Dievčatá si svojimi výkonmi naveky zabezpečili miesto medzi najžiarivejšími akčnými hrdinkami.

Vo filme Dlhý bozk na krátku rozlúčku (1996) bojuje Geena Davis proti smrteľnému nebezpečenstvu revolvermi, nožmi a všetkým, čo je práve poruke. Zo svojej silnej stránky sa ukázala aj neskôr vo filmoch Pirátska nevesta a Deep Blue Sea.

Skvelá Linda Hamilnton v sci-fi kinohite Terminátor II. Deň zúčtovania (1991). Na úlohu Sarah Connor, ktorá so zbraňou v ruke bráni svojho syna proti robotom z budúcnosti, sa pripravovala rok v posilňovni, prešla niekoľkomesačným výcvikom so zbraňami a zvládla rôzne bojové techniky.

Milla Jovovich v druhom diele hororu Resident Evil: Apocalypse (2004) zabíja jedného zombiho za druhým. Mladá hviezda si množstvo bojových scén podľa vlastných slov vychutnávala. "Ale predtým som na ne dlho a tvrdo trénovala," dodáva zelenooká amazonka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu