Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Kieffer Sutherland: Nenávidím Hollywood!

Život Kieffera Sutherlanda (37) najviac ovplyvnili ženy a alkohol. Zobraziť galériu (2)
Život Kieffera Sutherlanda (37) najviac ovplyvnili ženy a alkohol.

Jablko nepadá ďaleko od stromu a stará pravda sa potvrdila aj v prípade syna hereckého páru Donald Sutherland a Shirley Douglas. No skôr než nepopierateľný herecký talent verejnosť vždy viac zaujímal jeho búrlivý súkromný život.

V partii sa pije lepšie

Prvé kontakty s veľkým filmovým biznisom si Kiefer odkrútil už ako 17-ročný v snímke Max Dugan Returns a o rok už mal v rukách kontrakt na hlavnú úlohu v dráme The Bad Boy. Jeho hviezda stúpala prudko nahor a za sedem rokov stihol účinkovať v 14 filmoch! Mladík s drsným imidžom začal okamžite vystrkovať rožky – divoké večierky, ženy, výtržnosti a alkohol. Niežeby sa nevedel vyrovnať so slávou, tej si pri svojich rodičoch užil dosť: „Jednoducho som sa konečne začal cítiť slobodný a samostatný.“

V brandži si našiel partiu rovesníkov a vznikol obávaný „hollywoodsky gang“, ktorý vymetal všetky krčmy od Floridy až po Aljašku. Partiu okrem Sutherlanda juniora tvorili Charlie Sheen s bratom Emiliom Estevezom, Christian Slater, River Phoenix a spevák Jon Bon Jovi. „Neboli sme nijakí anjelici, ale až tak veľa sme nevyvádzali. Bavila nás práca, bavil nás život a každú sekundu sme si naplno vychutnávali,“ spomína na bláznivé časy.

Rozvod s Hollywoodom

Čím bol Kiefer starší, tým viac sa mu začalo protiviť prostredie Hollywoodu. Jeho životný štýl sa totiž nepáčil mocným producentom a štúdiá mu prestali ponúkať lukratívne úlohy. Tak sa zbalil a presťahoval sa do Kanady, hral hokej, rok dokonca jazdil so skupinou rodeojazdcov. „Nenávidím Hollywood, je to bazén plný žralokov. Tí, čo majú moc, s tebou zaobchádzajú ako s odpadom. Môžu ťa kedykoľvek odrovnať, porušujú dohody. Každý, kto žije v Los Angeles, im je vydaný na milosť a nemilosť,“ prezradil v jednom rozhovore.

V Toronte sa vyhrabal z najhoršieho, vrátil sa k práci, no niektoré zlozvyky mu, žiaľ, zostali – občas neodolá a pozrie sa bližšie na dno pohárika. Za posledné dva roky (v minulosti mal podobné problémy) sa viackrát dostal do konfliktu so zákonom, no drobné prehrešky hviezde seriálu „24“ policajti väčšinou tolerovali alebo ich riešili pokutou. Čaša trpezlivosti im pretiekla 29. októbra tohto roku, keď Kiefera prichytili, ako šoféroval pod vplyvom alkoholu. O 10 dní už stál pred súdom, ktorý vyriekol jednoznačný verdikt – pokuta 500 dolárov, podmienečný zákaz šoférovania a 50 hodín verejnoprospešných prác. „Čo som si navaril, to si musím zjesť. Starého psa už ťažko naučíte novým kúskom,“ povedal Sutherland lakonicky krátko po vynesení rozsudku.

Ach, tie ženy...

O Kieferovi Sutherlandovi sa nedá povedať, že by bol rodinný typ. Dvakrát si vyskúšal manželský chomút a dvakrát sa skončil jeho vzťah v troskách. Po prvý raz sa oženil v roku 1988 s herečkou Cameliou Kath. Niežeby sa pred oltár hrnul, ale na svet sa pýtala dcérka Sarah Jude. V spoločnej domácnosti nevydržali ani dva roky a v roku 1990 ich rozviedli.

Po trpkej skúsenosti s Juliou Roberts (píšeme o nej na inom mieste článku, pozn. red.) sa zaprisahal, že sa už nikdy neožení. „Porušil som to a teraz musím pykať,“ krúti hlavou 37-ročný herec. V roku 1996 si vzal Kelly Winn a teraz počíta každý cent, pretože po troch rokoch spoločného života a piatich rokoch odlúčenia sa budú rozvádzať. Kelly, samozrejme, žiada polovicu majetku. Kiefer však nerezignoval, skvelú ponuku zahrať si v televíznom seriáli „24“ chytil oboma rukami za pačesy a opäť si na neho spomínajú veľké filmové štúdiá.

Pokiaľ nemusí, z Toronta sa nepohne a voľný čas trávi s dcérou. „Urobil som množstvo chýb, a určite spravím ďalšie. Veď som iba obyčajný človek,“ tvrdí skromne. My mu jeho obyčajnosť môžeme iba ticho závidieť, veď mesačne minie na zábavu v prepočte vyše 200 000 korún. Ach, byť takým obyčajným, ako Kiefer Sutherland!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu