Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Jane Fonda sa po desiatkach rokov vrátila na Broadway!

Jane Fonda Zobraziť galériu (2)
Jane Fonda (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Po 46 rokoch sa americká herečka a držiteľka Oscara Jane Fonda vrátila na newyorskú divadelnú scénu na Broadwayi. V hre 33 Variations, ktorú napísal a režíroval Moises Kaufman stvárnila 71-ročná herečka postavu smrteľne chorej muzikologičky dokončujúcej prácu o Beethovenovi.

Diváci, medzi ktorými boli aj hviezdy ako Renee Zellweger, Dolly Parton, Geoffrey Rush a Rosie O'Donnell, ju na javisku privítali standing ovation. Hru, v ktorej si zahrali aj Samantha Mathis a Colin Hanks - syn herca Toma Hanksa - uviedli v utorok v divadle Eugene O'Neill.

Fonda debutovala na Broadway v roku 1960 v hre There Was a Little Girl, za ktorú získala nomináciu na Tony Award za najlepšiu herečku. Naposledy na Broadwayi vystúpila o tri roky neskôr v dráme Strange Interlude. Jane Fonda získala Oscarov za postavy v hrách Klute a Coming Home, prelomovou bola aj jej úloha vo filme Barbarella. Informovala BBC.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu