Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dočolomanský: Temné tajomstvá jeho minulosti!

Michal Dočolomanský Zobraziť galériu (6)
Michal Dočolomanský

BRATISLAVA – Michal Dočolomanský († 66) bol bezpochyby prínosom slovenského divadelníctva a kinematografie. No aj tento Pán herec mal svoju trinástu komnatu, ktorú pred verejnosťou nikdy úplne neotvoril.

Liečil sa na psychiatrii
V živote Michala Dočolomanského bolo obdobie, keď na tom bol naozaj zle. Pred niekoľkými rokmi sa v jednej nočnej relácii priznal, že musel kvôli vážnym psychickým problémom vyhľadať pomoc odborníkov. Tí mu nakoniec zachránili život. Veľmi si cením jeho verejnú výpoveď, ako naliehavo potreboval pomoc a ako sa mu pomoci dostalo práve na psychiatrii," uviedol v tom období Dočolomanského ošetrujúci lekár Jozef Hašto, ktorému bol herec veľmi zaviazaný.

Vyskúšal drogy
Zlákalo ho zakázané ovocie. Chcel som vyskúšať, čo robia drogy v tele a aký majú na ľudí účinok,“ citovali pred siedmimi rokmi Michala Dočolomanského médiá. Zaujímavé však je, že známy herec konzultoval svoju túžbu s lekárom. Ten mu odporučil tú najmäkšiu - marihuanu. Musím sa priznať, že to bolo veľmi príjemné. V marihuanovom opojení som zažil krásny sex,“ šokoval herec verejnosť otvoreným vyjadrením. Dočolomanskému však stačila závislosť na cigaretách, ktorým prepadol už v trinástich rokoch. Drogám dal preto zbohom.

Podporoval komunistický režim
Skvelý herec sa vo svojej kariére nevyhol tzv. propagande. Dvakrát vytvoril postavu Gustáva Husáka. Prýkrát to bolo v snímke Víťazný ľud (1977), druhýkrát v dvojdielnom veľkofilme o Slovenskom národnom povstaní s názvom Poéma o svedomí (1978). Účinkoval aj vo filme Dni zrady (1973), ktorý oslavoval Komunistickú stranu Československa. Zahral si aj v seriáloch s podobnou tematikou - Inžinierska odysea (1979) a Chlapci a chlapi (1988).

Priznal inú orientáciu
To, že po rozvode s manželkou Martou už nežil so žiadnou inou ženou, vyvolalo špekulácie o jeho sexuálnej orientácii. S novinármi prestal komunikovať zhruba pred ôsmimi rokmi po tom, čo dnes už neexistujúci český denník Super informoval o jeho údajnej afére s  partnerom Zdeny Studenkovej Braňom Kostkom. Michal Dočolomanský to rázne poprel a dokonca mal v úmysle právne zakročiť. Všetky informácie sú nepravdivé a vymyslené," povedal vtedy Dočolomanský.

Faktom však zostáva, že v jeho živote sa neskôr vyskytol televízny technik Alexander Godo, s ktorým sa herec zoznámil pred niekoľkými rokmi. Vo vyhlásení, ktoré poskytol Michal Dočolomanský pár dní pred smrťou do týženníka Slovenka, sa vyjadril aj k téme zásahu médií do súkromia a následne na priateľovu adresu takto: Ublížili ste môjmu partnerovi...“ Podľa medializovaných informácií mal práve jemu v poslednej vôli odkázať byt v centre Bratislavy a chatu v Studienke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu