Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Žitný konečne prehovoril: Je to veľká tragédia!

Rasťo Žitný Zobraziť galériu (6)
Rasťo Žitný

BRATISLAVA/KOVÁČOVÁ – Markizácky moderátor Rasťo Žitný (31) včera prvýkrát otvoril bolestivú tému týkajúcu sa tragickej autonehody. Ako zneli jeho prvé slová po takmer dvoch mesiacoch od nešťastia, pri ktorom zomrel päťročný Tomáško Žilavý?

Žitného priateľka Lucia Hablovičová včera hromadne rozposlala do redakcií prostredníctvom e-mailu vyjadrenia markizáckeho moderátora. Ten sa rozhodol prvýkrát vyjadriť k citlivej téme. Príčinu, prečo takmer dva mesiace mlčal o autonehode, odôvodnil nasledovne: „Na základe môjho zdravotného stavu som doteraz nemal možnost akokoľvek sa vyjadriť k celej situácii aj napriek tomu, že to považujem za svoju morálnu povinnosť. Toto moje rozhodnutie nijak nesúvisí s tlakom médii a rôznymi verejnými výzvami.“

V rozprávaní o samotnom nešťastí a bolesti, ktorú spôsobil, zvolil nasledovné slová: „To, čo sa stalo, je veľká tragédia, ktorá zasiahla životy mnohých a aj mňa samého. Nedokážem slovami vyjadriť nesmiernu ľútosť nad tým, čo sa stalo a s touto myšlienkou budem žiť navždy. Aj preto by som vás rád požiadal o slušnosť a pochopenie, nepravdivých informácií bolo zverejnených už dosť.“

Zaujímavé je, že ani jedným slovom nespomenul vo svojich vyjadreniach ľútosť rodine usmrteného chlapca Tomáška Žilavého.

K e-mailu bolo priložené aj vyjadrenie lekára o Rasťovom zdravotnom stave:

Pán Mgr.Žitný je hospitalizovaný v NRC v Kováčovej od 28.7.2008, ordinovaná rehabilitačná liečba cielene ovplyvňuje pohybový systém a psychické funkcie. Rehabilitačný program je dlhodobý, so zameraním maximálne eliminovať somatický a psychický deficit. Prognóza je dobrá, pokiaľ nedôjde ku komplikáciám počas rehabilitačnej liečby či ďalších operačných stabilizačných výkonov.

 



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu