Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Michaela Čobejová: Rizikové tehotenstvo!

Zobraziť galériu (6)

BRATISLAVA – Nemá to ľahké! Herečka Michaela Čobejová (38) zatiaľ o svojom tehotenstve mlčí. Zrejme si uvedomuje všetky riziká, ktoré dieťatku hrozia. Odborníci totiž varujú budúce mamičky, ktoré čakajú bábätko po tridsať päťke, že ich potomkovi hrozí Downov syndróm a iné vrodené vývojové chyby.

Michaela Čobejová sa zatiaľ o radostnú správu nedelí, keďže ešte neprekonala "kritické" prvé tri mesiace tehotenstva. To však zrejme nie je jediný dôvod, prečo sa k tejto téme nevyjadruje. Riziká sú totiž pri tehotenstve v jej veku veľké. „Bohužiaľ je to biologický vek, ktorý nám stavia prekážky, s ktorými je treba bojovať,“ povedala pre topky.sk gynekologička Radmila Sladíčeková.

S rizikami, ktoré hrozia aj Michaele Čobejovej, nie je ľahké sa vyrovnať. „Je známe, že žena po tridsiatom piatom roku života má zvýšené riziko, že jej dieťa sa narodí s trizómiou 21. chromozómu (Downov syndróm), alebo s inou vrodenou vývojovou chybou,“ vysvetlila nám lekárka.

Je pravdepodobné, že Čobejová absolvuje genetické poradenstvo, ktoré odporúča gynekológ starším rodičkám. Genetik vie totiž vyjadriť riziko narodenia plodu s vrodenou vývojovou chybou. Dúfajme, že herečke oznámi samé dobré správy a narodí sa jej zdravé bábätko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu