Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žitný: Za usmrtenie chlapca mu hrozí päť rokov basy!

Rasťo Žitný Zobraziť galériu (8)
Rasťo Žitný

ROHOŽNÍK/BRATISLAVA - Tragédia, ktorá behom pár sekúnd zmenila navždy život niekoľkým ľudom. Moderátor televízie Markíza Rasťo Žitný (31) včera usmrtil na svojej audine päťročného chlapčeka Tomáša Ž. Jeho otec skončil so zraneniami v nemocnici. Pôjde Žitný do väzenia?

Včera popoludní zrazil v pravotočivej zákrute Rasťo Žitný dvoch cyklistov. Tridsaťtriročného muža, ktorý sa bol so svojim päťročným synom Tomáškom Ž. pri Rohožníku v okolí Malaciek bicyklovať. Domov sa už nevrátili. Chlapec zomrel, otec skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici. Rovnako tak aj Rasťo Žitný. Ten momentálne leží na bratislavských Kramároch. Bleskovky.sk zisťovali, akému trestu sa zrejme nevyhne.

„Hrozí mu trest odňatia slobody za trestný čin usmrtenia až na tri roky,“ povedal nám právnik Branislav Rybár. Celý prípad je v štádiu vyšetrovania políciou. Trest však môže byť vyšší. „Všetko závisí od vyšetrovania,“ upozorňuje právnik.

Je tu ešte môžnosť, že moderátor môže dostať až päť rokov natvrdo. Podľa prvých informácií mal totiž prekročiť rýchlosť až na 150 km/h a vyletieť do protismeru v pravotočivej zákrute. Dokonca vraj v čase nehody telefonoval. „Ak bol čin spáchaný závažnejším spôsobom konania, tak hrozí trestná sadzba 2-5 rokov,“ povedal nám právnik. Chlapec však nebol jediný, kto nehodou utrpel. S vážnymi zraneniami skončil v nemocnici aj jeho otec.

O situácii budeme aktuálne informovať.
Videli ste tragickú autonehodu? Viete viac? Napíšte nám na tipy@bleskovky.sk. Po zverejnení vás odmeníme.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu