Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Amy Winehouse má poškodené pľúca a srdce

Amy Winehouse Zobraziť galériu (5)
Amy Winehouse (Zdroj: SITA)

Otec Amy Winehouseovej, päťnásobnej laureátky Grammy sužovanej drogovými problémami, netají obavy o jej život.

"Lekári jej povedali, že ak naďalej bude fajčiť drogy, nezruinuje to iba jej hlas, ale ju zo zabije," uviedol Mitch Winehouse v rozhovore pre londýnsky nedeľník Sunday Mirror.

Podľa jeho slov trpí talentovaná britská speváčka emfyzémom pľúc, čo je v jej prípade spôsobené fajčením cracku i cigariet.

Pri tomto ochorení dochádza k patologickým zmenám elastických štruktúr pľúc, ktoré sa u zdravého človeka po roztiahnutí pľúc vzduchom vracajú späť a umožňujú výdych. Pri ochorení vyvolanom najčastejšie fajčením, ale aj pobytom v znečistení prostredí, dochádza k dýchavičnosti a sťaženému výdychu.

Speváčku postihla v pondelok 16. júna nevoľnosť, po ktorej ju previezli na súkromnú kliniku v Londýne, kde sa podrobila celému radu vyšetrení. Lekári ju už v utorok upozornili na vážne riziká spojené s jej spôsobom života.

Na pokoji nepridáva interpretke megahitu Rehab ani fakt, že jej manžel Blake Fielder-Civil čelí trestnému stíhaniu. Nedávno sa priznal na súde, že zbil barmana a snažil sa ovplyvňovať vyšetrovanie, keď sa pokúsil podplatiť napadnutého muža, aby proti nemu nesvedčil.

Zatiaľ naďalej nevedno, či bude môcť Amy Winehouseová vystúpiť v piatok v súlade s plánmi na londýnskom koncerte na počesť Nelsona Mandelu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu