Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chesney dominoval na Country Music Awards

Country hudobník Chesney
Country hudobník Chesney

BRATISLAVA - Udeľovaniu 43. ročníka cien Academy of Country Music Awards dominoval Kenney Chesney, ktorý už po štvrtý raz získal cenu zabávač roka.

Najlepším singlom roka sa stal hit Stay od skupiny Sugarland a titul najlepšia nová speváčka si odniesla Taylor Swift. Cenu za video roka získal klip Online od speváka Brada Paisleyho, ktorý sa zároveň stal aj najlepším spevákom, rovnako ako minulý rok. Cenu pre najlepšiu speváčku si už po druhý raz odniesla Carrie Underwood.

Nováčikom na udeľovaní nebola ani skupina Rascal Flatts, ktorá získala cenu pre najlepšiu skupinu už po šiesty raz. Zbierku ocenení si doplnili aj Brooks & Dunn, ktorý si odniesli už 13 cenu za spevácke duo.

Titulom album roka ocenili platňu Mirandy Lambert a speváckym počinom roka sa stala skladba Find Out Who Your Friends Are, ktorú naspieval americký country spevák Tracy Lawrence v spolupráci s Timom McGrawom a Kenneym Chesneym.

Najlepším novým spevákom sa stal 37-ročný Jack Ingram z Texasu, ktorý svoj prvý album vydal v roku 1992.

"Niekedy to trvá dlhší čas a je to aj môj prípad," vysvetlil hudobník. Dvojica Lady Antebellum sa stala najlepším novým duom. O nositeľovi ocenenia zabávač roka po prvý raz nerozhodla Akadémia country hudby, ale on-line hlasovanie.

Chesney sa doťahuje na rekordéra ceny - Alabamu, ktorý ju získal päťkrát po sebe. Podujatie viedla už po desiaty raz country speváčka a herečka Reba McEntire. Ceremoniál otvorila speváčka Carrie Underwood rockovou skladbou I Don't Even Know His Last Name.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu