Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Barbara Ištvánová: Náhodná modelka

BARBARA rada fotí aj predvádza. Zobraziť galériu (4)
BARBARA rada fotí aj predvádza.

Napriek tomu, že má len 16 rokov, vie, čo chce v živote robiť. Stať sa modelkou nebolo snom BARBARY IŠTVÁNOVEJ, práve naopak. Do toho sveta sa dostala náhodou. K jej záľubám patrí napríklad matematika či lúštenie sudoku. Navyše je zadaná a skutočne veľmi pekná.

Do súťaže Elite Model Look sa prihlásila ako 14–ročná: „Spolužiačka ma prehovorila a oplatilo sa.“ Hneď na prvý pokus sa umiestnila v prvej dvadsaťštvorke, v decembri 2007 vyhrala slovenské fi nále. No tvrdí: „Nie je to rapídna zmena životného štýlu. Je to v pohode. Mám tých kamarátov, čo som mala, a super s nimi vychádzam.“ Zachováva si imidž obyčajného dievčaťa.

Barbara Ištvánová: Náhodná modelka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Život)
Aj Hugo Boss

A to aj napriek tomu, že už predvádzala pre návrhárov zvučných mien ako Hugo Boss alebo Fero Mikloško, robila kampaň pre svetoznámeho výrobcu topánok, značku Fiorangelo. A objavila sa napríklad na titule malajského Harper s Bazaaru. „Rada spomínam aj na tohtoročný milánsky fashion week. Veľká prehliadka Rocco Barocco – tak to bolo niečo nádherné. Obrovské, krásne, veľmi som sa tešila.“

Jedináčik

Rodičia sa o dcéru síce boja, držia jej však palce. O účasti na Elite Model Look sa dozvedeli až neskôr: „Oni ani nevedeli, že idem na ten kasting, potom som im len povedala, že som semifi nalistka. V pohode to zvládali. Podporujú ma maximálne vo všetkom.“ Keďže je Barbara jedináčik, nebolo pre rodičov jednoduché pustiť ju samu do ďalekého Singapuru, no nakoniec všetko dobre dopadlo: „Oni mi nechceli v tom brániť, aby som sa niekam ďalej dostala, a povedali, že ak ja chcem, môžem. Ale predsa len dúfali, že v škole ma nepustia. Napokon sa s tým museli zmieriť.“

Barbara Ištvánová: Náhodná modelka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Život)
Zemiaky? Nie!

Pri svojej výške 180 centimetrov pôsobí veľmi štíhlo. Na líniu si tesne pred súťažou dáva pozor. Chodí cvičiť, lebo (ako sama tvrdí) má široké boky. Sladkostiam sa tiež radšej vyhýba, keďže sa jej ich konzumácia zvykne prejaviť na pleti. A tu je dobrá rada pre dámy, ktoré bojujú s prebytočnými kilogramami – vyhýbajte sa zemiakom. Sú vraj rovnako kalorické ako biely chlieb.

Nechcela byť miss

Barbara chce doštudovať na obchodnej akadémii a ísť na vysokú školu s ekonomickým zameraním. Jej snom nebolo stať sa princeznou, modelkou alebo miss. „Ja som po tomto v živote netúžila. Ale som šťastná, že tu môžem byť, že som víťazkou Elite Model Look. Zúčastniť sa na takej veľkej veci ako je celosvetové fi nále, už to je úspech.“ Napriek tomu vždy chcela aj stále chce pracovať v banke: „Môžem povedať, že to bolo v ôsmom ročníku v základnej škole – sama som sa rozhodla, že raz budem pracovať v banke. Zaujíma ma matematika, s číslami mi to páli, takže sa mi to zdá také ideálne.“ Životným vzorom sú pre ňu rodičia, ktorí jej napriek obavám poskytujú nekonečnú voľnosť. Z modeliek sa Barbare páči Saša Gachulincová – víťazka slovenského fi nále EML 2005, na svetovom skončila druhá: „Veľmi s ňou sympatizujem. Strašne zlaté, ‚ukecané‘ dievča, dosahuje úžasné veci, je veľmi šikovná. A zostala skromná, čo sa mi veľmi páči.“

Barbara Ištvánová: Náhodná modelka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Život)
Hurá, na splav!

Barbaru jedine mrzí, že sa nemôže tak často, ako by chcela, stretávať s priateľom Lojzim (21). Študuje na vysokej škole v Bratislave a vidia sa len počas víkendov. „Najviac sa teším na pár dní voľna v máji, keď pôjdem s otcom a komplet pánskym osadenstvom na splav.“ Do „divočiny“, kde nikomu nezáleží na tom, či je nalíčená a čo má práve na sebe. A, samozrejme, teší sa aj na svetové finále Elite Model Look. Bude 21. apríla v Prahe a zúčastní sa na ňom 60 fi nalistiek z 55 krajín sveta. Tak držíme palce!

AGENTÚRA ELITE

Modelingová agentúra ELITE MODEL MANAŽMENT bola založená v Paríži roku 1971. Po celom svete má 37 pobočiek a zastupuje vyše 750 modeliek. Na hviezdne nebo vyniesla modelky a herečky ako Cindy Crawfordovú, Lindu Evangelistu, Lindu Nývltovú, Umu Thurmanovú či Cameron Diazovú. Pobočky Elite Bratislava a Elite Praha boli založené v roku 2002. Na ich čele stojí modelingový expert Saša Jány.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu