Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Daniel Landa havaroval, je v nemocnici

Daniel Landa Zobraziť galériu (4)
Daniel Landa

STRAKONICE – Populárny český spevák Daniel Landa (39), ktorý má za dva týždne vyraziť na turné po Českej a Slovenskej republike, sa dnes zranil pri rýchlostnej skúške na rely na Šumave.

Riaditeľ strakonickej nemocnice Tomáš Fiala uviedol, že Landov život ohrozený nie je. Či bude schopný 22. apríla predstúpiť pred fanúšikov na koncerte v Ostrave je však otázne. "V tejto chvíli vám k tomu nemôžem nič povedať," reagovala na otázku ČTK Landova manažérka Kateřina Hrodková.

Landa je momentálne v rukách chirurgov v strakonickej nemocnici, kde zatiaľ zostane. "Utrpel dosť silný otras mozgu a bol v bezvedomí, ale už sa prebral," povedal Fiala. Landa okrem toho utrpel silný úder do bedrovej oblasti, preto je potrebné pozorovať jeho obličky kvôli možnému vnútornému krvácaniu, dodal Fiala.

Landov spolujazdec prechádza rôznymi vyšetreniami, jeho zranenia zrejme nie sú vážne.

Podľa svedka nehody šlo vozidlo, ktoré šoféroval Landa rýchlosťou 150 až 160 km za hodinu, uvádza server idnes.cz. Auto sa údajne dostalo do šmyku, otočilo sa o 180 stupňov a narazilo do stromu, tvrdí divák pre český server.

Daniel Landa v minulosti jazdil závodne na ťahačoch, venoval sa aj autokrosu. Po niekoľkomesačnej prestávke sa vracia k rely, aktuálnu sezónu považuje za skúšobnú. Budúci rok by chcel zabojovať o umiestnenie na výsledkových listinách.
"Rok a pol som nesedel v pretekárskom aute, takže na začiatku to bude skôr spomienkový večierok. Budem rád, keď nebudú rinčať plechy," povedal v marci Landa s tým, že chce jazdiť "agresívnym a divácky atraktívnym" štýlom.
Landa začiatkom 90. rokov spieval v skupine Orlík, ktorá sa preslávila hlavne rasistickými textami. V súčasnosti patrí medzi najpopulárnejších českých interpretov. Jeho nahrávky sa pravidelne umiestňujú na horných priečkach hitparád a v uplynulých 15 rokoch predal viac ako 744.000 kusov albumov. Landa vystupuje iba zriedka, v minulých dvoch rokoch usporiadal len dva verejné koncerty. Na halové turné čakajú jeho fanúšikovia už od roku 2005.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu