Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Fotografka celebrít: Adela riskovala, že sa jej splaší kôň

ADELA A KÔŇ: „Bála som sa, ako sa bude koník pri fotení kalendára pre Fera Mikloška správať, keď mu začnem  blýskať  do  očí. Adela sedela  len tak bokom a  stačilo málo, aby spadla.  Ale  obaja  to zvládli hrdinsky.“ Zobraziť galériu (6)
ADELA A KÔŇ: „Bála som sa, ako sa bude koník pri fotení kalendára pre Fera Mikloška správať, keď mu začnem blýskať do očí. Adela sedela len tak bokom a stačilo málo, aby spadla. Ale obaja to zvládli hrdinsky.“ (Zdroj: Nový Čas Nedeľa)

BRATISLAVA - Je mladá, krásna a úspešná. Hoci má fotografka Petra Ficová iba 23 rokov, jej meno a prácu pozná každý v slovenskom aj českom šoubiznise. Pred jej objektívom už pózovali všetky hviezdy a mnohé ju považujú za svoju dvornú fotografku.

Ako dokázala preraziť, keď fotografovanie nikdy neštudovala? Je dostatočne drzá, alebo jej pomáha známe priezvisko? S naším premiérom mám rovnaké priezvisko, ale nie sme rodina,“ krúti hlavou Petra Ficová. „Možno si vďaka nemu ľudia moje meno skôr zapamätajú, ale v kariére mi určite nepomohlo,“ hneď na začiatku dáva veci na správnu mieru.

Hoci vyzerá ako modelka, namiesto pózovania pred objektívom radšej stláča spúšť. Jej fotky nájdete v každom dobrom slovenskom i českom časopise. Keď potrebujú dobré fotky Dara Rolins, Zlatica Puškárová, Vera Wisterová, Bára Basiková, Vendula Svobodová, Ferko Mikloško či ďalší, volajú jej. Petra sa stala ich dvornou fotografkou.

ZO DŇA NA DEŇ
Za jej úspechom teda nie je premiér, ale talent a kamarátka Zuzka Poláčková. Petra už ako gymnazistka fotila baby z okolia, ktoré túžili po kariére modelky. Zuzana najvydarenejšie fotky poslala do redakcií a tak odštartovala Ficovej kariéru. Obrátili sa na ňu z jednej redakcie, či by zvládla nafotiť desať strán módy. „Našťastie ma cez telefón nemohli vidieť. Tvárila som sa, že to zvládnem ľavou zadnou, no len čo som zložila, zrútila som sa na zem a rozklepala,“ spomína Petra. Tešila sa z výzvy a zároveň desila zodpovednosti. Prvý krst ohňom zvládla na výbornú. „Zo dňa na deň sa mi z koníčka stala práca,“ konštatuje.

ZNÁMOSTI V PRAHE
Netrvalo dlho a Bratislavčanka Petra sa odvážila skúsiť šťastie aj za hranicami. V Prahe. „Práve Zuzka Poláčková, z ktorej sa medzitým stala moja stylistka, mala v Prahe priateľa. Tak som ju doslova zbalila a presťahovala. S bookmi pod pazuchou som obchádzala redakcie, modelingové a reklamné agentúry. Keď videli, ako robíme, postupne sa nám začali ozývať nielen vydavateľstvá, ale aj celebrity, a ponúkali prácu.“ Na plné obrátky sa to rozbehlo potom, keď urobila publikáciu TOP 50 najzaujímavejších českých žien a nafotila šokujúcu kampaň za práva homosexuálov.

„Práca na TOP 50 bola spočiatku ťažká. Tým dámam sa nezdalo, že by mali pracovať s takými žubrienkami. Ale keď už bolo pár portrétov hotových a bolo čo ukazovať, išlo to ľahšie,“ spomína.

MÁZIKOVÁ AKO MONROE:
„Fotka do kalendára pre Fera Mikloška sa fotila vo veľkom strese. S nápadom urobiť z Evy Mázikovej Marilyn Monroe a okolo nej postaviť mužov jej života prišiel vizážista Alex. Avšak tu sú muži z Ferovho života. Dať ich dohromady tak, aby o tom Fero nevedel, bolo ťažké. Jeho partner Rasťo dobehol na pár minút, lebo si akože išiel kúpiť jedlo. A ja som potrebovala pár hodín.“
Fotografka celebrít: Adela riskovala,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Nový Čas Nedeľa)


ŠKANDALÓZNE FOTKY:
„Problém s nahými telami pred objektívom nemám. Okrem toho Bára Basiková a Helena Dytrtová sú krásne a sebavedomé ženy. Kampaň na podporu homosexuálov mala až neskutočný ohlas a dosť mi v kariére pomohla.“
Fotografka celebrít: Adela riskovala,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Nový Čas Nedeľa)


HIGH SOCIETY:
„S Lindou Rezešovou sa robilo výborne, hoci sme sa stretli prvý raz. Fotka s atmosférou vysokej spoločnosti 30. rokov vznikla uprostred noci.“
Fotografka celebrít: Adela riskovala,
Zobraziť galériu (6)


ČÍTAJTE V NOVOM VYDANÍ TÝŽDENNÍKA NOVÝ ČAS NEDEĽA

Fotografka celebrít: Adela riskovala,
Zobraziť galériu (6)
Celý článok o fotografke Petre Ficovej si môžete prečítať v aktuálnom vydaní týždenníka NOVÝ ČAS NEDEĽA.
   

NOVÝ ČAS NEDEĽA do 22. marca v predaji na celom Slovensku!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu