Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Irena Neffová: Uškrtil ju manžel elektrickou šnúrou?

Irena Neffová († 29) so svojou dcérkou. Zobraziť galériu (6)
Irena Neffová († 29) so svojou dcérkou. (Zdroj: BLESK)

PRAHA – Robert Neff Novák je už vo väzbe. Obvodný súd Praha 5 ju na manžela zavraždenej Ireny Neffovej († 29) uvalil kvôli možnosti úteku. K zabitiu svojej ženy, dcéry známeho spisovateľa a publicistu Ondřeja Neffa, sa vrah priznal polícii.

Podľa hovorcu mestského štátneho zastupiteľstva Štěpánky Zenklovej bolo zrejme príčinou jej smrti uškrtenie. To na svojich stránkach naznačil aj Ondřej Neff. „Večer ho (Neffa Nováka) priviedla polícia, aby identifikoval, ktorým krompáčom a ktorým rýľom pochoval telo mojej zavraždenej dcéry. Takisto im mal ukázať jednu elektrickú šnúru, môžem si iba domýšľať, na čo ju použil,“ uviedol spisovateľ.

„Začiatok väzby stanovil súd na 12. marca. Neff Novák sa vzdal práva na sťažnosť,“ uviedla hovorkyňa súdu Vanda Činková. Manžel Neffovú údajne zabil už 23. februára v ich spoločnom byte po manželskej hádke. Potom ju previezol v aute do lesa blízko Rudnej v Stredočeskom kraji, kde ju zakopal. Jej osobné veci hodil v igelitovej taške do Vltavy neďaleko Radotína.

Pražskí kriminalisti pokračujú vo vyšetrovaní. Bola nariadená taktiež súdna pitva, ktorá by mala upresniť príčinu smrti. Manžela obvinil policajný komisár z trestného činu vraždy.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu