Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Návrhár Laffita predviedol módnu šou na ľade Štrbského plesa

V nehostinných podmienkach sa uskutočnila 1. marca 2008 na Šrbskom Plese módna prehliadka kubánskeho extravagantného návrhára Osmanyho Laffitu.
V nehostinných podmienkach sa uskutočnila 1. marca 2008 na Šrbskom Plese módna prehliadka kubánskeho extravagantného návrhára Osmanyho Laffitu. (Zdroj: TASR)

ŠTRBSKÉ PLESO - Známe slovenské celebrity a modelky predviedli dnes večer na hladine zamrznutého Štrbského plesa módnu šou kubánskeho módneho návrhára Osmanyho Laffitu.

Vyše 40 modeliek v tatranskej zime vystúpilo na pripravené mólo pred asi 300 pozvanými hosťami a predviedlo kožušinovú zimnú kolekciu svetovej módnej ikony. Laffita, ktorý je netradičnými miestami svojich prehliadok známy, uviedol v Tatrách svoje luxusné pánske a dámske kreácie na zimu 2008/2009.

Kolekcii dominovala pravá kožušina a koža, prevažne v tmavých a strieborných farbách, nechýbali však ani pikantné červené, fialové či biele modely. Na kabáty a obleky Laffita použil spojenie látky a hadej a krokodílej kože. Naľahko oblečené modelky predviedli kolekcie v pravej zimnej atmosfére.

Okrem modeliek novú kolekciu predviedli aj známe tváre slovenského šoubiznisu. Na móle sa postupne ukázali televízne hlásateľky Marianna Ďurianová a Adriana Kmotríková či bývalá miss Silvia Lakatošová. Laffita svoje návrhy často venuje práve celebritám, jeho modely nosia napríklad Dagmar Havlová či Ivana Trumpová.

Laffita predviedol aj kolekciu topánok s guľatou špičkou a ihličkovými podpätkami, vyzdobené retiazkami a sponami. Kabelky ozvláštnili pštrosie perá, celok dopĺňali netradične navrhnuté slnečné okuliare.

Scénu pre módnu fiestu extravagantného Laffitu navrhol český architekt David Baxa, na jazere postavili mólo a ľadové iglu, z ktorého modelky vychádzali. Baxa je známy aj ako tvorca filmových kulís, ktoré navrhoval aj pre svetový fantazijný hit Kroniky Narnie. Módna šou mala na Slovensku svetovú premiéru, neskôr ju predvedú v Prahe.

Laffita, ktorý začínal v módnych domoch Versace či Kenzo, si aj v minulosti na svoje módne prehliadky vyberal netradičné miesta. Kolekcie napríklad predstavil priamo na pražskom Václavskom námestí či na koľajniciach železničnej stanice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu