Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na párty Ashtona Kutchera obsluhoval čašník so žltačkou typu A!

Ashtonova oslava narodenín sa tak cekom nevydarila. Zobraziť galériu (14)
Ashtonova oslava narodenín sa tak cekom nevydarila.

LOS ANGELES – Hollywoodsky herec Ashton Kutcher je strachom celý bez seba. Na oslave jeho 30. narodenín totiž obsluhoval čašník s veľmi nákazlivou hepatídou typu A. Ohrozený na zdraví a živote je teraz nielen on, ale aj jeho priatelia Madonna, Gwyneth Paltrow, Bruce Willis či Salma Hayek, ktorá navyše kojí svoju novorodenú dcérku Matildu.

Párty sa uskutočnila v newyorskom podniku Socialista. Nakaziť sa pritom mohlo až 800 ľudí, ktorí sa musia urýchlene dať zaočkovať proti tomuto typu žltačky. Kutcherov večierok sa konal 7. februára, infikovaný čašník potom obsluhoval nič netušiacu spoločnosť ešte 8. a 11. februára.

„Napriek tomu, že nebol identifikovaný ďalší výskyt choroby, zdravotnícky odbor mesta New York apeluje na všetkých zákazníkov, aby sa nechali zaočkovať ako preventívne opatrenie. Sme vďační za ich úsilie a budeme ich naďalej podporovať akýkoľvek spôsobom,“ uviedol hovorca podniku Socialista.

Hepatitída A sa šíri potravinami alebo vodou, ktoré kontaminoval nakazený človek neumytými rukami. Prípadne sa choroba šíri priamo fyzickým kontaktom s nakazeným. Symptómy choroby zahrňujú zažltnutie blieka a kože, vyčerpanosť, bolesti brucha, nevoľnosť a hnačku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu