Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Cate Blanchett sa chystá porodiť aj získať Oscara

Za prvý film o anglickej kráľovnej sa Oscara nedočkala. Bude teraz úspešnejšia? Zobraziť galériu (27)
Za prvý film o anglickej kráľovnej sa Oscara nedočkala. Bude teraz úspešnejšia?

Královná Alžbeta jej priniesla celosvetovú slávu. Hoci film, ktorého prvá časť mala premiéru v roku 1988, bol nominovaný na sedem Oscarov, napokon získal iba jedného za masky.

Austrálčanka Cate Blanchett (38), predstaviteľka kráľovnej Alžbety, sa vtedy vytúženej ceny nedočkala. Tohto roku je znova nominovaná na Oscara a znova za postavu Alžbety v pokračovaní filmu. A k tomu aj za vedľajšiu rolu, stvárnenie Boba Dylana v životopisnom filme. Ovládne filmová kráľovná Hollywoodsky trón?

Je stále elegantná, rafinovaná a tajomná. Azda preto, že hoci je Cate Blanchett jednou z najuznávanejších hviezd, svoje súkromie si dôkladne chráni. Pred životom v Hollywoode dáva prednosť domu na anglickom pobreží, kde má viac súkromia a jej dvaja synovia Dashiell John (5)a Roman Robert (3) môžu vyrastať ako iní chlapci.

Už jedenásť rokov žije Cate Blanchett v usporiadanom manželstve s režisérom a scenáristom Andrewom Uptonom (41). V apríli sa má rodina rozrásť o ďalšieho potomka. Pohlavie očakávaného dieťaťa zatiaľ Cate neprezradila. A kým ich tretie dieťa privedie na svet, romanticky krehká herečka možno za rolu anglickej kráľovnej Alžbety zasadne aj na hollywoodsky trón. Je nominovaná na dva Oscary za hlavnú aj vedľajšiu ženskú rolu. Svojho prvého Oscara sa dočkala až v roku 2005. Vybojovala si ho za stvárnenie herecky Katherine Hepburn vo filme Letec.

Napriek tomu, že zlatú sošku jej dovtedy viackrát vyfúkli spred nosa, na odovzdávaní cien sa správala zdržanlivo a nepadala od nadšenia do mdlôb. Hviezda má totiž na svojom rebríčku hodnôt najvyššie postavenú rodinu. Ako 10-ročná v rodnom Melbourne stratila otca a zaprisahala sa, že ona si vybuduje šťastnejšiu rodinu.

Aby to tak bolo, v tomto roku sa s manželom Andrewom a zrejme už s tromi deťmi mieni vrátiť do Austrálie. Spolu s manželom sa majú podieľať na riadení divadla, ale Cate najmä chce, aby jej deti mohli vyrastať normálne a hrať sa s ostatným deťmi v susedstve. A ak si herečka aj rodinu buduje tak cieľavedome, ako sa jej to podarilo s kariérou, niet dôvodu, aby aj v tom neuspela. Éterická kráska je známa svojím vlastným odriekaním a železnou disciplínou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu