Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Svadba Karla Svobodu a Venduly: Podivná fraška...

Svadba Svobodovcov bola prinajmenšom neštandardná - tak ako celé ich  manželstvo... Zobraziť galériu (22)
Svadba Svobodovcov bola prinajmenšom neštandardná - tak ako celé ich manželstvo...

PRAHA – „Áno“ si Karel († 68) a Vendula (36) Svobodovci povedali behom troch minút. Nekonala sa žiadna romantika! „Nechaj si tie reči a len sa spýtaj,“ povedal sobášiacemu Svoboda. Aj o tom sa píše v knihe Téma na román aneb Causa Karel a Vendula, ktorej časť máme k dispozícii.

Svadba, ktorá sa konala 11. septembra 1995, bola na skladateľa takého zvučného mena viac než skromná. Predpoludním budúci manželia prišli do mesta, ubytovali sa v hoteli a na pravé poludnie išli na radnicu. Svedkov zvolil ženích sám. Bez diskusie.

Pred začiatkom obradu Karel upozornil starostu, aby obrad skrátil. "Len sa spýtaj a my ti odpovieme Áno či Nie." Keď zaznel Mendelssohnov svadobný pochod, ženích Karel sa ozval druhýkrát: "Len prosím vás rýchlo, ja chcem ticho." Karel slovko Áno priam zareval. "V tej prázdnej svadobnej sieni jeho „Áno“ tak zahrmelo, že takmer vyrazilo okná. Až som sa zľakla..." spomína v knihe Vendula.

Bola tehotná, v piatom mesiaci. Tesne po obrade však Vendula zažila šok. Pred radnicou sa objavil pán a hrnul sa k čerstvému ženíchovi. "Žena moja, to je právnik, podpíšeš mu len predmanželskú zmluvu." Vendula sa zarazila, ale s úsmevom papier podpísala. "Ani som to nečítala. Nikdy som o niečom takom nepočula a poňala som to ako takú nejakú nutnú súčasť obradu," hovorí Vendula. Svadobnú noc však preplakala. "Prečo mi to Karel s tou zmluvou nepovedal dopredu? Veď ja by som nič nenamietala, nech tam bolo, čo bolo," hovorí v knihe Vendula.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu