Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Dušan Hergott: Spory o 5 miliónový majetok sa neskončili!

Dušan Hergott Zobraziť galériu (3)
Dušan Hergott (Zdroj: Nový Čas)

PEZINOK - Včerajšia spomienka na lídra skupiny Senzus Dušana Hergotta († 46) odhalila jediné! Ani dva roky po smrti obľúbeného speváka sa jeho družka Soňa Sodomová (41), s ktorou mal dcérku Sáru (8), s jeho rodinou nezmierila. Mrazivé vzťahy medzi ňou a Dušanovými bratmi trvajú aj pre stále prebiehajúce dedičské konanie. V hre je podľa odhadu znalcov viac ako 5-miliónový majetok.

Na Evanjelickom cintoríne vo Svätom Jure si včera už po druhýkrát od osudného 16. januára 2006 zaspomínali na Hergotta jeho najbližší. Spomienku na speváka, ktorý zahynul na následky krvácania do pažeráka a žalúdka, však poznačil fakt, že jeho rodina sa stále sporí o 5-miliónové dedičstvo. Medzi Dušanovou družkou Soňou (41) a jeho bratmi Františkom, Vladimírom a Jozefom totiž stále nezavládlo prímerie.

Spevákov majetok totiž ani dva roky po smrti nie je spravodlivo rozdelený medzi dedičov. Tými sú jeho dve dcéry - Kristína (21) z Hergottovho prvého manželstva s Nórkou a druhorodená a neplnoletá dcéra Sára. "Už prebiehajú dedičské konania a aj nedávno bolo jedno. Veľa jeho vecí je aj v depozite," vysvetľuje jeho kamarát a kolega z kapely Pavol Peschl. Len nedávno pritom staršia Hergottova dcéra Kristína vymenila strýka Františka, ktorý ju dovtedy v dedičskom konaní zastupoval, za právnika. Práve to spôsobovalo najväčšie spory medzi Dušanovou družkou Soňou a spevákovými bratmi. Chladné vzťahy s Františkom včera so smútkom priznala aj spevákova družka: "Pozdraviť sa pozdravíme, ale to je asi tak všetko. Je mi to ľúto a trápi ma to, že je to tak."

Dcéry zosnulého speváka by si po otcovi mali rozdeliť mezonetový byt vo Vinosadoch, byt v Pezinku a časť domu po Dušanových rodičoch vo Svätom Jure. V prepočte päť miliónov, ktoré rozoštvali rodinu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu