Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Expriateľ Dary Rolins vykrádal domy celebrít, dostal podmienku!

Dragan Radivojevič je expriateľom speváčky Dary Rolins.
Dragan Radivojevič je expriateľom speváčky Dary Rolins. (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Vykradol dom Petra Novotného či otca Moniky Absolonovej, napadol člena bezpečnostnej služby a za to všetko ostáva na slobode. Srbskému hercovi Draganovi Radivojevičovi, nazývanému Kiki dnes Obvodný súd pre Prahu 6 udelil podmienečný dvojročný trest so skúšobnou dobou na štyri roky.

Radivojevič, niekdajší priateľ speváčky Dary Rolins, sa spolu so svojimi spoločníkmi vkrádal do luxusných domov a bytov v Prahe a Stredočeskom kraji. Údajne vykradli i sídlo moderátora Petra Novotného a dom otca speváčky Moniky Absolonovej, kde spôsobili škodu cez milión korún. Srbský herec bol obžalovaný z dvanástich lúpeží a z ublíženia na zdraví, keď vraj pri úteku po jednej krádeži napadol člena bezpečnostnej služby.

Pracovník však nedokázal páchateľa popísať a na súde Radivojeviča nepoznal. Rozsudok nie je právoplatný, štátna zástupkyňa sa proti nemu odvolala. Vo všetkých objektoch kradol gang rovnako. Na lúpeže sa dôkladne pripravil, ozbrojil sa napríklad nožom a niekoľkokrát zlodejov nezastavilo ani elektronické zabezpečenie domov či bytov. Do objektov sa muži dostávali vylomením okien a balkónových dverí.

Kradli šperky, peniaze, starožitnosti a niekoľkokrát celé trezory alebo automobily. Odcudzené veci predávali väčšinou svojim krajanom. Pri lúpežiach boli vraj často pod vplyvom drog. Radivojevičovým spolupáchateľom pochádzajúcim taktiež z krajín bývalej Juhoslávie v júli udelil mestský súd sedemročné tresty a vyhostenie na neurčito. K cieľom lúpežných výprav medzinárodného gangu patrili tiež vily prezidenta Václava Klausa, speváka Karla Gotta či byt bývalej českej ministerky zdravotníctva Márie Součkovej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu