Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lakatošová o súťažiacich Miss Universe: Mali by popracovať na postavách!

Silvia Lakatošová Zobraziť galériu (14)
Silvia Lakatošová

BRATISLAVA - Dievčatá, ktoré chcú budúci rok bojovať o titul slovenskej Miss Universe, sú podľa riaditeľky súťaže Silvie Lakatošovej lepšie pripravené ako vlani. Niektoré z nich by však mali viac popracovať na svojich postavách.

Lakatošová to dnes povedala ČTK na poslednom z ôsmich kastingov, ktoré v slovenských mestách prebiehali od pondelka. Finále tento rok namiesto televízie JOJ odvysiela 1. marca Slovenská televízia, v ktorej súťaž pred rokmi začínala.

"Došlo trošku menej dievčat ako minulý rok, ale väčšia kvalita. Tie kočky doma sledujú súťaže a možno sa vedia aj porovnať. Prišli výborné typy," chválila Lakatošová, ktorá organizuje jubilejný 10. ročník súťaže. Podľa nej nové záujemkyne o korunku kráľovnej krásy vedia, čo chcú. "Začínali sme v Košiciach a hneď na prvom kastingu sme prvých desať dievčat pozvali do Bratislavy na semifinálové kolo," dodala riaditeľka súťaže.

Aj tento rok hľadajú organizátori prirodzenú krásu, a preto súťažiace s výrazným líčením nepochodia. Zničené vlasy po farbení tiež podľa Lakatošovej k titulu Miss nepomôžu. "S čím sa však budú najviac trápiť, je postava. Kočky sú síce chudé, ale nevyšportované, majú celulitídu," poznamenala. Podľa nej však tento problém môžu dievčatá vyriešiť v priebehu pár týždňov. Lakatošová, ktorá je sama poslednou Miss Československa, si nepamätá, že by vtedy mali súťažiace podobné problémy. "Dnes je to zrejme aj zo stravy," usúdila.

Ani tento rok sa pravidlá súťaže nezmenili, novou Miss Universe SR sa môže stať každá pekná, slobodná a bezdetná Slovenka od 18 do 26 rokov. "Výška u nás nerozhoduje, ani na svetovej súťaži to nie je žiadne kritérium. Ja hľadám osobnosť, mladú ženu, ktorá bude reprezentovať Slovensko a ktorej tak otvoríme dvere," vysvetlila Lakatošová.

Najkrajších 12 súťažiacich chce predstaviť v januári, finále bude v marci v Národnom tenisovom centre. Mladé Slovenky láka nielen titul Miss a účasť na svetových súťažiach vo Vietname, na Filipínach a v Londýne, ale aj dary. Finalistky získajú zájazd loďou, nová Miss aj terénne auto.

Slovenské dievčatá už dlhé roky môžu skúšať šťastie v dvoch súťažiach krásy. Organizátori Miss Slovensko, ktorej finále bude 4. apríla na obrazovke televízie Markíza, už vybrali 12 finalistiek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu