Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Martin Pyco Rausch: O Slávikovi som vždy sníval

Pyco odmietol veľa lukratívnych ponúk na moderovanie.
Pyco odmietol veľa lukratívnych ponúk na moderovanie. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hoci si ho diváci najčastejšie spájajú spolu so SuperStar a jeho spolumoderátorkou Adelou Banášovou, Slávika zvládol odmoderovať celkom sám.

„Nedá sa povedať, či je ľahšie moderovať Slávika alebo SuperStar. Sú to dva rozdielne programy, ktoré by som neporovnával. Je iné moderovať sám a iné moderovať vo dvojici,“ hovorí. Podľa neho je aj rozdielne moderovať ceremoniál, ktorý sa koná raz do roka a moderovať niečo, čo sa kontinuálne ťahá niekoľko mesiacov.

O SuperStar Pyco tvrdí, že sa v nej do istej miery moderátorsky našiel. Slávik je však pre neho väčšia výzva. „Cítim sa v ňom viac doma, mám pocit, že sem patrím viac ako na SuperStar. Slávik bolo niečo, o čom som vždy sníval.“ Už ako hudobný redaktor chcel byť v centre týchto udalostí. „Je zaujímavé sledovať, ako fanúšikovia a poslucháči určujú tých najpopulárnejších. Pre interpretov je to niekedy dôležitejšie ako ceny hudobnej akadémie.“ Tá je totiž podľa Pyca v súčasnosti v dezolátnom stave a pred rokom a pol z nej aj radšej dobrovoľne vystúpil.





SuperStar je pre neho v prvom rade šou, v ktorej sa „ľudia môžu ukázať a získať akúsi distribúciu svojho mena medzi obyvateľov.“ Dôležité je teda na koho ten interpret narazí, ako budú vyzerať jeho piesne, kto mu ich otextuje a ako to bude celé marketingovo zabalené a predané. „Netvrdím a nemyslím si, že by sa museli mladí interpreti niekam veľmi rýchlo ponáhľať a do troch mesiacov vydať album a byť úspešní. Práve naopak. Majú všetko pred sebou a možno aj musia trošku rozumovo dorásť. Ja osobne som v pätnástich riešil úplne inú hudbu, ako teraz,“ myslí si Pyco.

Odkedy začala SuperStar, mal vraj viacero zaujímavých a lukratívnych ponúk. „Veľa vecí som odmietol. Od tancovania v rôznych programoch až po moderovanie iných reality šou. Mal som zhruba predstavu o tom, čo chcem robiť. Je príjemné robiť veľké projekty, lebo človeku sa otvárajú ďalšie a ďalšie dvere.“

Napriek hektickému koncu roka si plánuje na Vianoce poriadne oddýchnuť a stihol by rád aj nejakú dovolenku. Rok 2008 prinesie pre tohto obľúbeného moderátora určite viacero ďalších výziev. „Od januára skúšam v divadle novú hru Bachantky od Euripida, premiéru máme v marci. To je vlastne jediné, čo reálne plánujem,“ dodáva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu