Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Paroubek sa oženil s Kováčovou, svedkom mu bol Fico

Jiří Paroubek s Petrou Kováčovou Zobraziť galériu (12)
Jiří Paroubek s Petrou Kováčovou (Zdroj: BLESK)

MARIÁNSKE LÁZNĚ - Bývalý český premiér a predseda ČSSD Jiří Paroubek sa v sobotu popoludní v Mariánskych Lázních oženil so Slovenkou Petrou Kováčovou.

Svadobný obrad sa odohrával v prísne uzavretom luxusnom hoteli Esplanade, ktorý bol vyhradený iba pre túto udalosť. Párik oddal bývalý starosta mesta Luděk Nosek a požehnal im biskup československej husitskej cirkvi Jan Hradil. Medzi svadobnými hosťami nechýbal slovenský premiér Robert Fico, ktorý šiel Paroubkovi za svedka. Novomanželia sa rozhodli používať priezvisko Paroubek - Paroubková. Svadobného ceremoniálu sa zúčastnilo zhruba 30 rodinných príslušníkov a najbližších priateľov novomanželov.

Svadba Paroubka s Kováčovou vyšla asi na 120.000 českých korún. Z toho veľkú časť hradia podľa tradície rodičia nevesty, uviedol už dávnejšie Paroubek. Predseda českých sociálnych demokratov si vzal Petru Kováčovú dva mesiace po tom, čo ukončil takmer 30 rokov trvajúce manželstvo s bývalou ženou Zuzanou. Už niekoľko mesiacov pred rozvodom zverejnil vzťah k 34-ročnej tlmočníčky Kováčovej. Dnešnú svadbu sa však snažil utajiť a do poslednej chvíle na všetky otázky odpovedal vyhýbavo.

Miesto svadby bolo známe už od začiatku týždňa a české médiá zaznamenali zvláštny paradox - miestom svadobnej hostiny 17. novembra, v Deň boja za slobodu a demokraciu, je hotel, ktorého majiteľom je Vlastimil Dvořák - bývalý agent komunistickej Štátnej bezpečnosti. Jiří Paroubek však dnes túto paralelu odmieta a zdôrazňuje, že s ŠtB nemal nič spoločné.

Kvôli svojej priateľke sa Paroubek dostal do sporu s médiami aj s kolegami v strane. Kým jeho stranícky oponent Zdeněk Škromach pripomínal, že na Morave, odkiaľ pochádza, voliči neradi vidia politika s milenkou, Paroubek často zdôrazňoval, aby o Kováčovej nepísali ako o milenke, ale ako o priateľke. Šéf ČSSD novinárom dokonca pohrozil žalobami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu