Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Lýdia Eckhardt predstavila novú módnu kolekciu

Záber z módnej prehliadky Lýdie Eckhardt. Zobraziť galériu (18)
Záber z módnej prehliadky Lýdie Eckhardt. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na viac ako stovke šiat vo farbách drahých kovov, ale aj v trendovej fialovej či večne aktuálnej čiernej, si dnes "popásli" oči hostia módnej prehliadky návrhárky Lýdie Eckhardt. Tá pôsobí na scéne slovenskej módy už 16 rokov.

Témami tejto jesene a zimy v Eckhardtovej salóne budú Kovová, Zlatá, Farebná, Vznešená, Šelma, Snežná a Slávnostná. Také boli názvy jej kolekcií, ktoré predviedli známe modelky ako napríklad vicemiss roku 2005 Katarína Holáňová, Katarína Jančulová, či Linda Rezešová, ktorá sa po dlhej dobe vrátila na mólo.

Prítomné dámy nielen vyberali, čo by si do svojho šatníka mohli v novej sezóne zaobstarať, obdivovali aj autorské šperky Oľgy Brunerovej. Pánom zase neušlo, že medzi modelkami neboli len krehké dievčatá, ale aj pár modeliek so ženskými tvarmi.

Eckhardt na chvíľu prepustila miesto na móle aj mladým talentom, napríklad dcére nebohého exministra Františka Tótha Petre Toth. Náladu počas prehliadky robil tanečník Jaro Bekr, ktorý so svojou skupinou nielen tancoval, ale i predvádzal modely. Diváci si užili aj ohňovú šou a na záver nechýbali ani svadobné šaty, tentoraz v striebornej farbe.

Na záver prehliadky, ako býva tradíciou, návrhárku zasypali kytice kvetov. Uzavrela sa tým šnúra Eckhardtovej prehliadok, ktoré videli pred pár dňami aj v Trenčianskych Tepliciach, Banskej Bystrici a Poprade.

Lýdia Eckhardt otvorila svoj prvý salón 2. mája 1991 v Bratislave. Jej krédom je: "Kto vstúpi do môjho domu, stáva sa mojim priateľom. Ak nie, nemôžem ho obliekať." Získala si tak známe osobnosti kultúrneho, spoločenského aj politického života, ale aj podnikateľov a bankárov.

Od svojich začiatkov vytvorila stovky modelov a pravidelne, dvakrát do roka, organizuje módne prehliadky. Módna návrhárka prezentovala svoju tvorbu aj na mólach v Prahe, Viedni, Bonne či v Düsseldorfe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu