Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Miss 2008: Začal sa kolotoč kastingov

V košickom Jumbo Centre odštartovalo týždňové výberové kolo, v ktorom sa rozhodne o semifinalistkách prestížnej súťaže krásy. Zobraziť galériu (4)
V košickom Jumbo Centre odštartovalo týždňové výberové kolo, v ktorom sa rozhodne o semifinalistkách prestížnej súťaže krásy. (Zdroj: TASR)

KOŠICE - Desiatky dievčat prišli dnes v Košiciach na prvý casting súťaže krásy Miss Slovensko 2008. Porote sa v plavkách predstavili záujemkyne z celého Košického kraja.

Po siedmich krajských kolách a jednom neverejnom semifinále nakoniec vyberú 12 finalistiek. Z nich sa 4. apríla 2008 rozhodne o novej Miss. Víťazka získa ročnú zmluva na jeden milión korún, luxusné auto a exotický zájazd.

"Výber v Košiciach je vždy náročný, opakuje sa to aj tento rok," povedal ČTK jeden z organizátorov Martin Šesták. Východniarky podľa neho opäť potvrdili povesť krásnych žien. Medzi prihlásenými dievčatami je navyše viacero tých, ktoré už majú skúsenosť s modelingom.

"Na dievčatách si všímam najmä postavu a tvár, neskôr budeme hodnotiť aj ich vystupovanie," povedala ČTK pred začiatkom prvého castingu členka poroty a prvá vicemiss 2007 Romana Škamlová. V porote 13. ročníka súťaže krásy sú okrem nej ešte riaditeľka súťaže Lucia Hablovičová, fotograf Jakub Klimo a Jozef Oklamčák. Každoročne sa do súťaže prihlási približne tisícka dievčat, v skutočnom súboji o korunku sa stretne tucet najkrajších.

Dievčatá sa podľa Škamlovej majú pred prvými castingami zbaviť trémy a niekoľkokrát navštíviť telocvičňu. Vybrať finalistky z niekoľkých stoviek dievčat je podľa nej náročné. Porota navyše nehodnotí len telesnú krásu, súťažiace musia preukázať aj primerané vystupovanie.

Vybrané finalistky pred záverečným galavečerom podstúpia dve týždňové sústredenia. Počas nich sa naučia čo najlepšie ovládať svoje pohyby a nevyhnú sa kurzu s hlasovým pedagógom. Prejdú aj prvými skúškami kostýmov a doplnkov a nácvikom choreografie na finálový večer. Víťazky národných súťaží majú šancu zúčastniť sa medzinárodných súťažiach krásy Miss World, Miss International či Miss Europe.

Novinkou tohto ročníka je, že súťažiace nemusia posielať prihlášky do súťaže. Stačí prísť priamo na jeden z castingov. Po dnešnom v Košiciach sa postupne do 11. novembra uskutočnia aj ďalšie vo všetkých krajských mestách.

Prvou československou Miss sa v roku 1967 stala Alžbeta Štrkulová z Košíc. Prvou Miss Slovenska sa v roku 1993 stala Karin Majtánová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu