Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kalisovej milenec v Športových novinách: Najvysmiatejší moderátor

Premiéra Kalisovej milenca v Športových novinách: Prvé vysielanie si pokazil sám Zobraziť galériu (2)
Premiéra Kalisovej milenca v Športových novinách: Prvé vysielanie si pokazil sám

BRATISLAVA - Informuje aj pobaví! Prvé večerné vysielanie nového športového moderátora Petra Varinského (25) bolo plné jeho úsmevov aj vtipných chybičiek. V televízii Markíza majú z vystúpenia Kalisovej milenca nepochybne zmiešané pocity.

Na jednej strane totiž na obraze vyzerá veľmi dobre, no na druhej sa dopúšťal chyby za chybou. V Športových novinách o 17. hodine sa začínajúci moderátor zamotal už v úvode prvej vety. Začal totiž čítať správu z iného papiera, ako mal: „V zámorskej NHL... pardon... Ivan Galád už nie je trénerom...“ vynašiel sa vzápätí. Ďalší vstup, namiesto záverečnej vety … a poďme na ďalší príspevok, ukončil vetou: „… mmm, a tak ďalej.“ Ani pri jednej chybičke mu však z tváre nezmizol širokánsky úsmev. „Je dôležité sprostredkovať pozitívnu energiu. Divákom sa na to určite lepšie pozerá,“ vysvetlil svoju dobrú náladu Peter.

Jaroslav Zápala, ktorého práve Varinský v kresle moderátora vystriedal, mal proti jeho výkonu len mierne námietky: „Mal zopár brbtíkov, ale na obraze vyzerá dobre. Možno ešte nebol vo svojej koži, ale to príde ďalšími vysielaniami. Má veľmi dobré predpoklady na to, aby bol výborný.“ Ak sa nový športový moderátor bude držať nastaveného trendu, možno vďaka nemu zaradia v diváckej ankete OTO markizácke Športové noviny medzi zábavné relácie.

Kalisovej milenec v Športových
Zobraziť galériu (2)

Stanislava Benická, mediálna konzultantka, hodnotí Varinského:

Má sympatický zjav a hlas, ktorý neruší. Napriek tomu, že sa raz pomýlil a druhýkrát nezvládol čítačku, „nepoložilo“ ho to, aj naďalej zostal usmiaty a uvoľnený. Z toho usudzujem, že dobre zvláda stresové situácie, čo je pri živom vysielaní cenná devíza. Problém vidím v jeho interpretácii - nedostatočne člení text, strácajú sa vetné dôrazy a divák má problém s orientáciou v tom, čo počuje.

Peter Varinský: Musel som pochybiť


Ako ste spokojný so svojím moderovaním o 17. hodine?
- Objavili sa určité veci, ktoré sa objavia iba pri živom prenose, a na tých ešte popracujem. Verím, že v správach o devätnástej sa to zlepší.

Čo spôsobilo tie vtipné chybičky?
- Na začiatku som mal zle uložené papiere. Pri druhej som chcel ísť s hlasom dole, ale nešiel som. Chcel som to teda „premostiť“ ku komentáru a povedať niečo také, ako poďme ďalej alebo poďme na ďalší príspevok. Vypálilo to trošku inak, ale na druhej strane je každý moderátor do istej miery povinný urobiť chybu, aby si vedel skontrolovať, ako zareaguje.

Ako ste sa vlastne dostali do Markízy? Odporučila vás priateľka Kalisová?
- Miriam ma neodporučila, na to sú v Markíze ľudia, ktorí sa zaoberajú výberom typov. A tí si ma všimli, pretože som sa párkrát s Miriam objavil. Na konkurze som nakoniec z uchádzačov zostal iba ja.

Viete si predstaviť situáciu, že budete vysielať po boku svojej priateľky?
- Áno, viem, a dokonca sa na to aj teším.

Dnes vás však podporiť neprišla.
- Športové noviny pozerá doma a drží mi palce. Rozhodla sa, že ma bude podporovať takto na diaľku, aby mi náhodou nepridávala stres.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu