Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Semifinalistom posiela hlasy aj Zdenka Predná

Zdenka Predná Zobraziť galériu (28)
Zdenka Predná

BRATISLAVA - Tretiu sériu speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar sleduje aj speváčka Zdenka Predná, ktorá patrí k najúspešnejším objavom tejto súťaže z minulosti. Svojim favoritom dokonca aj posiela hlasy.

"Druhú sériu som moc nesledovala, ale tu ma to zaujalo," priznala dnes Predná, ktorá sa i napriek tomu, že SuperStar v roku 2005 nevyhrala, zaradila medzi populárne slovenské speváčky.

Prezradila, že tento víkend poslala hlasy napríklad Viere Berkyovej, ktorá v nedeľu večer zvládla náročnú pesničku od Mariah Careyovej. Hlasovala však aj za postup Ivany Kováčovej, ktorá súťažila s pesničkou od Avril Lavigneovej a Dominiky Mirgovej s hitom od Nelly Furtadovej.

V tretej sérii súťaže sa zmenili viaceré pravidlá. Napríklad rozhodnutie divákov nasleduje až deň po tom, ako odspievajú poslední súťažiaci. Okrem toho je v semifinále viac mladších súťažiacich ako v predchádzajúcich súťažiach.

"Tie decká sú hodené rovno do vody. Ale je to veľmi bohaté na zážitky a skúsenosti," usúdila 23-ročná Predná. Sama síce pred dvoma rokmi v súťaži skončila na štvrtom mieste za Tomášom Bezdedom, Martinou Schindlerovou a víťazkou Katarínou Koščovou, na hudobnej scéne sa však drží dodnes.

Prednej, ktorej odborníci udelili cenu Aurel za Objav roku 2005, sa tento rok pokúsi uspieť v ankete o najobľúbenejšiu speváčku Slávik. Už vlani tam obsadila piate miesto a predbehla kolegyne ako Jana Kirschnerová, Misha, či Dara Rolins.

Tento rok sú však jej šance ešte lepšie, keďže vydala svoj úspešný druhý album. Jeho pilotný singel Keď to nejde, tak to nejde sa dokonca udržal v hitparádach celých 30 týždňov. Vďaka tomu si Zdenku Prednú všimli aj v americkej hudobnej stanici MTV a jej pesničku nasadili do svetovej hitparády World Chart Express. "To je pre mňa najväčší osobný úspech," povedala.

Speváčka toto leto absolvovala 26 koncertov, takže na turné sa plánuje vydať až na jar. Okrem toho ju čaká piaty ročník štúdia ekológie a environmentalistiky a diplomovka. Fanúšikovia sa však môžu tešiť na to, že onedlho pustí do rádií tretí singel zo svojho druhého albumu, ku ktorému chce nakrútiť aj videoklip.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu