Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Český herec Pavel Nový: Zlyhali mu pľúca!

Známeho českého herca sužuje aj zápal mozgových blán.
Známeho českého herca sužuje aj zápal mozgových blán. (Zdroj: BLESK)

PŘÍBRAM - Herec Pavel Nový (59), predstaviteľ desiatok filmových a televíznych úloh, leží v příbramskej nemocnici s ťažkým infekčným zápalom pľúc. Jeho stav sa prudko zhoršil! K zápalu pľúc pribudol i zápal mozgových blán!

Nového hospitalizovali minulý utorok a veril, že o týždeň už bude doma. „Je u nás stále hospitalizovaný,“ potvrdila hovorkyňa Oblastnej nemocnice Příbram Monika Boušková. Herec sa pôvodne domnieval, že ide len o ťažké prechladnutie. Jeho stav sa však nezlepšoval a preto bola nutná hospitalizácia, a to dokonca na jednotke intenzívnej starostlivosti. „Minulý týždeň ho zháňala jedna filmová produkcia, ktorá ho chcela obsadiť, ale povedali im, že jeho choroba nebude krátkodobá záležitosť,“ povedal filmový producent Pavel Melounek.

V Nového domovskom divadle – Štúdiu Ypsilon – taktiež potvrdili, že na predstavenia, v ktorých herec bežne účinkuje, museli za Nového nájsť na niekoľko mesiacov náhradu. Podľa informácií z nemocnice sa bohužiaľ ochorenie nezlepšuje. K zápalu pľúc pribudol i zápal mozgových blán, ktorý lekári zistili neskoro. „Je pod silnými liekmi, takže ani nekomunikuje,“ prezradil jeden zo spolupacientov.

Ešte minulý týždeň Nový mohol telefonovať, ale teraz má mobilný telefón vypnutý. Na oddelení ARO, kde teraz leží, ho nesmie používať. „Márne som sa mu snažil dovolať a popriať mu, aby sa čo najskôr uzdravil,“ povedal včera hercov blízky známy. „Od minulého utorka je u nás Pavel Nový hospitalizovaný a prebieha u neho intenzívna liečba. Personál bol upozornený, aby nikoho neinformoval o jeho zdravotnom stave. Minimálne do pondelka tu ostane,“ informovala hovorkyňa nemocnice Monika Boušková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu