Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Robo Pospiš z Peoples: Rozumieme si ako ľudia

Skupina Peoples - zľava basák Andy, klávesák Michal, gitarista Martin, spevák Robo Pospiš a bubeník Michal.
Skupina Peoples - zľava basák Andy, klávesák Michal, gitarista Martin, spevák Robo Pospiš a bubeník Michal.

BRATISLAVA - Sú piati a v súčasnej zostave hrajú necelý rok. Nič to však nemení na tom, že za pomerne krátky čas dosiahli viac, ako niektoré iné kapely.

Nedávni víťazi siedmeho ročníka autorskej hudobnej súťaže Coca Cola Popstar už nielen svojim fanúšikom, ale aj odbornej porote dokázali, že patria k najväčším objavom slovenskej hudobnej scény v tomto roku. „Už to, že sme skončili v semifinále bolo prekvapenie. Vo finále sme sa snažili podať čo najlepší výkon,“ hovorí gitarista Martin. Frontman „peoplesákov“ Robo Pospiš sa popri rozbehnutej kariére venuje aj štúdiu žurnalistiky. V školských laviciach by sme našli aj ostatných členov kapely, okrem basáka Andyho, teda dvoch Michalov, klávesáka a bubeníka a gitaristu Martina.

Muzika je však pre nich priorita číslo jeden. Na svojich vlastných veciach robia od novembra minulého roku. „V našej hudbe je veľa detailov. Každý si z nej môže niečo zobrať aj na deviaty krát,“ vysvetľuje Martin. Prázdninové voľno chcú chalani využiť práve na nahrávanie nového albumu, na ktorom bude tucet skladieb. „Piesní bolo viac, ale niektoré sme povyhadzovali a vybrali dvanásť do albumu. Pritom sú navzájom odlišné svojim spôsobom poňatia, ale ako celok držia pokope,“ prezrádza spevák skupiny Peoples Robo Pospiš. „Niekedy urobím len text, ale žiadnu hudbu k nim.“ Zakaždým však používa len nové texty. Aj zvuky tvoria tak, aby boli stále iné.

Víťazstvo v súťaži a zmluva na nový album prišli nečakane, no „peoplesáci“ to mienia potvrdiť tvrdou prácou na novom albume. Úspech im zjavne do hlavy neudiera a najbližšími vystúpeniami chcú svoje kvality ukázať všetkým. O týždeň sa predstavia na najväčšom festivale alternatívnej hudby Highfield pri nemeckom Erfurte a to ako jediní zástupcovia zo Slovenska. Potom ich čaká spoločné turné s predošlými víťazmi Coca Cola Popstar po celom Slovensku. Medzi svoje hudobné inšpirácie radia legendy ako Depeche Mode alebo U2.

Spájaním razantnej gitarovej hudby s elektronikou môžu v našich končinách pôsobiť ako alternatíva, no ako hovorí Robo „vo svete je to mainstream“. „Na Slovensku je veľa dobrých kapiel a bolo by dobré, keby to vedeli aj Slováci. Jedna kapela to však nezmení, je to na ľuďoch,“ vysvetľuje Robo. A ako dodáva, „kvalita sa časom ukáže“.

Nový album by mal vyjsť koncom augusta alebo začiatkom septembra. V týchto dňoch ho dokončujú pod producentským dohľadom Mareka Rakovického z kapely Lavagance, spoluprácu s ktorým si nevedia vynachváliť. Nálada v Peoples je podľa chalanov z Peoples výborná. „Rozumieme si ako ľudia, čo je základom kapely. Vždy sa vieme dohodnúť. Sme k sebe často kritický, no keby sme sa urážali, tak sa ďaleko nedostaneme. Sme sebestační vo všetkom...,“ uzatvára Robo Pospiš.

Vo februári tohto roku nahrala skupina svoje prvé promo CD s názvom Spolu sami, s ktorým sa prezentuje na stránke myspace.com\peoplesband. V týchto dňoch do rádií nasadzujú svoj nový singel a tešia sa ďalšie koncerty.
V štúdiu zahrali exkluzívne pre Bleskovky.

Peoples v studiu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu